NRK Radio

UX-designer til NRK Radio

Søknadsfrist: 15. april

Er du en UX-designer med hjerte for produktutvikling og allmennkringkasting; med brukerfokus og kommersiell teft? Er du interessert i stemmestyring, podkast og fremveksten av nye lydformater? Ser du etter et sterkt fagmiljø som utvikler fagfolk og produkter i verdensklasse i tverrfaglige team? Vi i NRK ser etter deg!

Vi søker etter UX-/interaksjonsdesigner som er lidenskapelig opptatt av å lage attraktive brukeropplevelser, og som evner å få innholdet og produktene våre funnet, valgt og elsket av det norske folk.

I NRK Radio utvikler vi strømmetjenestene for lyd fra NRK: podkast, radio og musikk på mobil, smarthøyttalere og web. Fremover skal vi jobbe mest med personalisering og algoritmiske anbefalinger, stemmestyring, atomisering av innhold, og hvordan legge til rette for valg og lytting til NRKs mangslungne kvalitetsinnhold. NRK Radio har godt over 400.000 ukentlige unike brukere, og podkast-tilbudet vårt blir stadig mer attraktivt. Lyd er et satsningsområde for NRK, og NRK Radio-teamet har dermed vokst kraftig det siste året.

NRK

Du vil inngå i et kryssfunksjonelt team som består av produktutviklingssjef, teamleder, designere, front-end-, og backend-utviklere, samt driftsressurser. NRK Radio-teamet består i dag av 13 personer. Du vil også jobbe tett med innholds- og publiseringsmiljøer i NRK.

Du ansettes til avdelingen og jobber i ett produktteam, men kan få sjansen til å arbeide med flere ulike team og produkter over tid.

Som designer i NRK vil du være en del av et større fagmiljø på 30 dedikerte og dyktige fagpersoner som jobber med de digitale produktene til NRK: NRK.no, NRK TV, NRK Radio, NRK Super, NRK P3, Yr, og NRKbeta.

Arbeidsoppgaver

 • Prosessledelse.
 • Brukerinnsikt.
 • Konsept- og strategiarbeid.
 • Design av brukergrensesnitt.
 • Prototyping og brukertesting.
 • Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som er faglig sterk, drives av å stadig kunne forbedre deg, og har en brennende interesse for å skape bedre brukeropplevelser. Du er idérik og innovativ, og samtidig pragmatisk og kan raskt løse oppståtte problemer og situasjoner.

Du har en bachelor eller mastergrad innen design, fortrinnsvis interaksjonsdesign eller liknende. Du har teknisk innsikt og et godt øye for det visuelle.

Du må legge ved referanser til relevante arbeidsprøver i søknaden for å bli vurdert.

Personlige egenskaper

Vi forutsetter at du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og genuin interesse og entusiasme for å jobbe med teknologi og innhold. I tillegg har du ambisjoner for din egen faglige utvikling.

Gjør en forskjell

Som designer hos NRK jobber du med å forenkle hverdagen til mange mennesker. Flere millioner bruker NRKs tjenester ukentlig og stoler på oss i hverdagen. Enten de sjekker været hos Yr, nyhetene på mobil, ser serier på NRK TV, eller hører på podkast i NRK Radio-appen.

Bak tjenestene finnes dedikerte team med dyktige designere og utviklere, som jobber for å forbedre publikums opplevelse. Både når det gjelder innholdet og funksjonaliteten. Arbeidet vi utretter gir stor verdi. Det forteller tilbakemeldingene fra publikum. I tillegg har vi vunnet flere priser for produktene vi utvikler.

Et av Norges beste miljø

NRK tok også i år pallplass i kåringen av landets beste arbeidsplasser i medie- og kommunikasjonsbransjen. Det er tredje året på rad og ikke tilfeldig. At du skal trives er helt sentralt i NRKs filosofi. Det lønner seg på alle måter. Hvorfor folk liker seg hos NRK finnes det flere grunner til. Mange trekker frem fellesskapet.

Hos NRK finner du stort mangfold. Både faglig, kulturelt og sosialt. Her finner du mange populære arenaer der vi møtes for å oppleve, trene, diskutere, feste, spille eller helt andre ting. Vi har mange ulike bedriftslag, vinter- og sommerleker, og et populært treningsrom. I tillegg arrangeres det flere faglige arrangement, som spennende innovasjonsdager, fagdag, pitche-dager, førpremierer, seminar og konferanser. Der vi høster og deler kunnskap, og diskuterer fag.

Mer enn bare en jobb

NRK er mer enn en mediebedrift. Mer enn en jobb. Vi har et tydelig samfunnsoppdrag[lenke], som går ut på å dekke demokratiske, sosiale og kulturelle behov, i det norske samfunnet. Intet mindre. Dette gjenspeiles i alt vi gjør, hvordan vi prioriterer, og hvordan vi forholder oss til publikum.

Vi tilbyr

Hos NRK får du være med på et spennende og viktig samfunnsoppdrag. Du får jobbe fritt og kvalitativt, med innovasjon, utvikling og egenutvikling. Du får stor frihet til å forme din egen hverdag. Du får mulighet til å samarbeide i tverrfaglige team med svært dyktige medarbeidere. Og ta del i fellesskapet hos et av landets beste arbeidsmiljø. Vi er ikke lønnsledende, men tilbyr konkurransedyktige betingelser, svært gode pensjons- og forsikringsordninger, og velferdstilbud.

Kort oppsummert

 • fornuftige og fleksible arbeidstider
 • konkurransedyktige betingelser
 • svært gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdstilbud
 • treningssenter og bedriftsidrettslag
 • ferieleiligheter og hytter i flere land
 • bedriftshelsetjeneste
 • trivelige lokaler på Marienlyst i Oslo
 • ungt, sosialt og uformelt arbeidsmiljø
 • dyktige fagfolk og kjente profiler
 • sykkelparkering og gratis el- og bilparkering
 • barnehage for barn av NRK-ansatte

Spørsmål om stillingen? Ta kontakt med Helge Kaasin, Leder Design og brukeropplevelse tlf: 900 15 938 eller e-post: helge.kaasin@nrk.no, eller Marit Rossnes, Produktutviklingssjef NRK Radio tlf: 982 19 447 eller e-post marit.rossnes@nrk.no.

 

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. Våre grunnleggende verdier er åpen, modig og troverdig. For å lykkes med det omfattende allmennkringkasteroppdraget vi har fått, trenger vi medarbeidere med forskjellig erfaring og bakgrunn.

Vil du jobbe sammen med oss for å skape godt og viktig innhold som treffer hele Norges befolkning?

 

Stillinger

Se alle stillinger