YR

Yr søker UX- designer

Søknadsfrist: 1. april

Visste du at Yr lages av NRK i samarbeid med Meteorologisk institutt? Visste du at Yr har værvarsler for 11 millioner steder i hele verden? Visste du at Yr på det meste har 10 millioner brukere i uken? Visste du at Yr også er populær i andre nordiske land, i Tsjekkia, Sør-Afrika og Tyskland, og at halvparten av brukerne befinner seg i Norge, mens resten befinner seg andre steder i verden? Visste du at Yr har vunnet flere priser, blant annet for tilgjengelighet og nå sist DOGA-merket for design og arkitektur?

Nå ser vi etter en ny UX-designer som er knallgod på designprosess, konseptutvikling, brukerinvolvering og interaksjonsdesign, og som virkelig vil ha en kompleks materie å bryne seg på.

Yr er et samarbeidsprosjekt hvor Meteorologisk institutt bidrar med værdata og fagkunnskap innen meteorologi, og NRK bidrar med utvikling og design av tjenesten. Yr er viktig for å sikre liv og verdier i Norge. På Yr vil fokuset fremover være å videreutvikle og modernisere nettsidene, jobbe med personalisering, og undersøke mulighetene smarthøyttalere gir. I tillegg jobbes det med å tydeliggjøre at avsenderen av Yr er Meteorologisk institutt og NRK.

Du vil inngå i et kryssfunksjonelt team som består av produktutviklingssjef, teamleder, konseptutvikler, front-end-, og backend-utviklere, samt driftsressurser. Yr-teamet består i dag av 14 personer.

Du ansettes til avdelingen og jobber i ett produktteam, men kan få sjansen til å arbeide med flere ulike team og produkter over tid.

Som designer i NRK vil du være en del av et større fagmiljø på 30 dedikerte og dyktige fagpersoner som jobber med de digitale tjenestene våre.

Arbeidsoppgaver

 • Prosessledelse.
 • Brukerinnsikt.
 • Konsept- og strategiarbeid.
 • Design av brukergrensesnitt.
 • Prototyping og brukertesting.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som er faglig sterk, drives av å stadig kunne forbedre deg, og har en brennende interesse for å skape bedre brukeropplevelser. Du er idérik og innovativ, og samtidig pragmatisk og kan raskt løse oppståtte problemer og situasjoner.

Du har en bachelor eller mastergrad innen design, fortrinnsvis interaksjonsdesign eller liknende. Du har teknisk innsikt og et godt øye for det visuelle.

Du må legge ved referanser til relevante arbeidsprøver i søknaden for å bli vurdert.

Personlige egenskaper

Vi forutsetter at du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og genuin interesse og entusiasme for å jobbe med teknologi og innhold. I tillegg har du ambisjoner for din egen faglige utvikling.

Gjør en forskjell

Som designer hos NRK jobber du med å forenkle hverdagen til mange mennesker. Flere millioner bruker NRKs tjenester ukentlig og stoler på oss i hverdagen. Enten de sjekker været hos Yr, nyhetene på mobil, ser serier på NRK TV, eller hører på podkast i NRK Radio-appen.

Bak tjenestene finnes dedikerte team med dyktige designere og utviklere, som jobber for å forbedre publikums opplevelse. Både når det gjelder innholdet og funksjonaliteten. Arbeidet vi utretter gir stor verdi. Det forteller tilbakemeldingene fra publikum. I tillegg har vi vunnet flere priser for tjenester vi har utviklet, og stadig videreutvikler, som Yr, NRK TV, NRK Radio, NRK P3, NRK Super og NRK.no.

Et av Norges beste miljø

NRK tok også i år pallplass i kåringen av landets beste arbeidsplasser i medie- og kommunikasjonsbransjen. Det er tredje året på rad og ikke tilfeldig. At du skal trives er helt sentralt i NRKs filosofi. Det lønner seg på alle måter. Hvorfor folk liker seg hos NRK finnes det flere grunner til. Mange trekker frem fellesskapet.

Hos NRK finner du stort mangfold. Både faglig, kulturelt og sosialt. Her finner du mange populære arenaer der vi møtes for å oppleve, trene, diskutere, feste, spille eller helt andre ting. Vi har mange ulike bedriftslag, vinter- og sommerleker, og et populært treningsrom. I tillegg arrangeres det flere faglige arrangement, som spennende innovasjonsdager, fagdag, pitche-dager, førpremierer, seminar og konferanser. Der vi høster og deler kunnskap, og diskuterer fag.

Mer enn bare en jobbYr

NRK er mer enn en mediebedrift. Mer enn en jobb. Vi har et tydelig samfunnsoppdrag, som går ut på å dekke demokratiske, sosiale og kulturelle behov, i det norske samfunnet. Intet mindre. Dette gjenspeiles i alt vi gjør,  hvordan vi prioriterer, og hvordan vi forholder oss til publikum

Hva vi tilbyr

Hos NRK får du være med på et spennende og viktig samfunnsoppdrag. Du får jobbe fritt og kvalitativt, med innovasjon, utvikling og egenutvikling. Du får stor frihet til å forme din egen hverdag. Du får mulighet til å samarbeide i tverrfaglige team med svært dyktige medarbeidere. Og ta del i fellesskapet hos et av landets beste arbeidsmiljø. Vi er ikke lønnsledende, men tilbyr konkurransedyktige betingelser, svært gode pensjons- og forsikringsordninger, og velferdstilbud.

Kort oppsummert

 • fornuftige og fleksible arbeidstider
 • konkurransedyktige betingelser
 • svært gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdstilbud
 • treningssenter og bedriftsidrettslag
 • ferieleiligheter og hytter i flere land
 • bedriftshelsetjeneste
 • trivelige lokaler på Marienlyst i Oslo
 • ungt, sosialt og uformelt arbeidsmiljø
 • dyktige fagfolk og kjente profiler
 • sykkelparkering og gratis el- og bilparkering
 • barnehage for barn av NRK-ansatte

 

Noe du lurer på ? Ta kontakt med Helge Kaasin- Seksjons- og gruppeleder Design og brukeropplevelse. 900 15 938, helge.kaasin@nrk.no

Stillinger

Se alle stillinger