Illustrasjonsfoto: Pexels.

Svenske Acast inngår millionavtale med EU

NTB

NTB

Publisert 27. august 2019

Det svenske podkastselskapet Acast har inngått en finansieringsavtale med Den europeiske investeringsbanken (EIB) verdt 25 millioner euro.

Målet med avtalen er å la selskapet utvide sitt forsknings- og utviklingsarbeid for å kunne videreutvikle sin plattform for distribusjon av lydinnhold, skriver EU-kommisjonen i en pressemelding.

Avtalen med AIB som er verdt rundt en kvart milliard kroner med dagens kurs, beskrives som «kvasi-egenkapital»-finansiering. I praksis fungerer den som om banken skulle gått inn med egenkapital, men EIB vil ikke bli sittende med eierandeler i Acast. Avtalen er en del av den såkalte Juncker-planen for strategisk investering.

– Målet med planen er å tilby alternative finansieringskilder for innovative selskaper som sliter med å få vanlige banklån. Dermed kan de gi et løft til arbeidsmarkedet, vekst og investeringer. Avtalen mellom EIB og Acast gjør nettopp det. Jeg ønsker selskapet lykke til, sier visepresident Valdis Dombrovskis.

I tillegg til å være en uavhengig podkastplattform, håndterer Acast innhold for store utgivere som Billboard, Financial Times og svenske Aftonbladet. Selskapet ble grunnlagt i 2014 og inngikk året etter en avtale som brakte mediekonsernet Bonnier inn som investor.

flh@ntb.no

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.