Johan Brand, gründer i Kahoot.

Tech-profiler spår 2017: Teknologiske gjennombrudd, overraskelser og norske enhjørninger

Publisert Sist oppdatert

LittKommer den neste mangemilliardbedriften innen ed-tech, med-tech, eller print-tech? Hva vil overraske oss? Og hva blir viktig? Shifter har hentet inn noen spådommer for det nye året. 2017 vil bli krevende og spennende. 

De fleste er enig om at 2016 var et fyrverkeri for norsk tech, som påpekt i Shifters tech-kavalkade. Men fyrverkeri kan som kjent bli borte i tåka, så her er det bare å fyre opp på ny inn i 2017. Vi har stilt følgende spørsmål:

1. Hva blir det viktigste teknologiske gjennombruddet i 2017? 

2. Vil Norge få en ny "enhjørning" i 2017 (selskap verdt over en milliard US Dollar?

3. Hva vil overraske på den norske startupscenen i 2017? 

4. Hva er det viktigste for deg i 2017?

Anniken Fjellberg, grunnlegger, 657

1. Mye har allerede skjedd. Nylig forutså en Tesla at kjøretøyene foran den kom til å kollidere, så den varslet om dette og unngikk dermed en større ulykke. Til nå har vi vært nær flere gjennombrudd innen kunstig intelligens, og jeg tror året vil by på de virkelige store bevegelsene. Som et eksempel vil flere og flere av oss integrere kunstig intelligens til hjemmebruk, der for eksempel Google vil lære enda mer om oss som forbrukere gjennom vår adferd og interaksjon. Vi tror de store gjennombruddene vil være hvordan vi benytter og kombinerer denne informasjonen med annen informasjon eller teknologi, ikke teknologien i seg selv.

2. Akkurat nå tror vi det nærmeste vi kommer en norsk enhjørning er selskaper som for eksempel Unacast eller Kahoot, som beveger seg innen markeder i sterk ekspansjon basert på teknologi og god innsikt i kundenes behov – kombinert med evne til å skalere. Det er også veldig spennende å følge med på Iris Ai som er i rask fremmarsj. Det å bygge så verdifulle selskaper er langt vanskeligere enn for bare noen år siden. De selskapene som kan klare dette, mener vi er de som allerede har tatt en posisjon innenfor et marked som vokser hurtig, og der teknologien de leverer gjør det enkelt å være med på denne reisen. Beacon-teknologi er et slikt marked. Læringsteknologi har også et slikt potensial.

3. 2017 vil kreve mer av både gründere og de som leder selskapene som skal bære frem nyskaping. Det vil være vanskeligere å finne en unik nisje der man løser faktiske behov på en god måte. Gründerarenaen er blitt et "crowded space", og det vil nok vise seg både når det gjelder å finne investorene og det å nå selve sluttbrukerne. Det er bra at vi opplever et gründer-Klondyke nå – det er dette som må til for at vi skal få flere ben å stå på og for at vi skal finne mer bærekraftige løsninger på de utfordringene vi står overfor i verden i dag. Hva som vil overraske oss mest er vanskelig å si, vi håper det er en komet av en gründerbedrift som løser en stor utfordring på en ny og enkel måte for alle.

4. Det viktigste for oss er å legge til rette for fremgang og innovasjon gjennom samarbeid på flere arenaer. Det har det vært siden starten av vårt økosystem i 2012 – med 657 Oslo, Superblaise og Ut: Studentbyrå hvor gründere, næringsliv, studenter og myndigheter samarbeider for å finne nye løsninger. Den teknologiske utviklingen byr på en del utfordringer på godt og vondt: unge mennesker som asosialiseres, en delingsøkonomi som ikke alltid resulterer i deling av godene den skaper, og en omstilling som er smertefull for mange. Dette er problemstillinger som vi må samarbeide for å løse, og det samarbeidet må gå på tvers av gamle strukturer. Konkurranse er viktig for kvalitet, men med samarbeid blir det en ekstra dimensjon som faktisk kan flytte fjell. Det er viktig at gründere tar samfunnsansvaret sitt fra tidlig utviklingsfase, og bygger selskaper som er med på å løfte hele samfunnet, ikke bare egen bedrift og egen suksess. Heldigvis ser vi mye av dette på gründerarenaen allerede - det ligger i DNAet til mange unge mennesker i dag å ta vare på fellesskapet. Det er ikke alltid profitten som gjør verden til et bedre sted. Vi håper investorer bidrar til å stimulere til denne tankegangen hos gründere ved å sette bærekraft høyt, og at myndighetene tar de nødvendige grep for å bedre rammevilkårene for nye bedrifter ytterligere så det blir enda lettere å velge gründerlivet for flere av oss i 2017.

 

Anne Worsøe, portføljeforvalter, Bakken & Bæck

1. Det viktigste vil være kunstig intelligens anvendt innenfor "gjøre verden bedre-områder” som mobil helse, infrastrukturog energi.

2. Det kalles "enhjørning" fordi det var en uoppnåelig myte: en privat eiet teknologi-startup verdsatt til mer enn 1 milliard amerikanske dollar. Nordiske enhjørninger henter alltid vekst-finansiering i større kapitalmarkeder som London og USA, så vi må se dit. Jeg tipper semi-norske Forgerock er det nærmeste vi kommer en enhjørning i 2017. På den annen side har vi hatt flere teknologi-startups verdsatt til mer enn 1 milliard norske kroner de siste årene. Det er en stor prestasjon i Norge.

3. Vi vil få flere ukjente teknologi-startups verdsatt til 1 milliard norske kroner. De går under radaren fordi de er fokusert på å bygge bedriften sin, fremfor å delta på “startupscenen”.

4. For oss er det viktig at vi i Bakken & Bæck fortsetter å designe produkter og bygge bedrifter vi er superstolte av, ansetter de beste folka og har det gøy sammen på jobb hver eneste dag. Vi vil satse mer på kunstig intelligens, startups og øke virksomheten vår i San Francisco. Og "An Interesting Day 2017" blir episk! Personlig er det dessuten viktig for meg å bidra til å få frem både flere kvinnelige investorer og co-foundere, fordi det finnes så utrolig mange dyktige jenter i Norge. De trengs for å bygge morgendagens næringsliv.

 

Lars Johan Bjørkevoll, chief growth officer, Xeneta

1. I Norge holder jeg en knapp på biotech og da spesielt på et gjennombrudd innenfor behandling av kreft. Dette er kanskje ikke det man tradisjonelt forbinder med teknologiske gjennombrudd når man snakker om startupscenen, men husk at mange av selskapene innen biotech er startet som småskala gründerinitativ.

2. Man kan argumentere for at et biotechselskap som Nordic Nanovector kan betraktes som en enhjørningkandidat da de for øyeblikket ligger med en verdi på cirka fem milliarder kroner på Oslo Børs – kun basert på forventinger om positive resultat fra pågående forskning og at disse resultatene kan gi store inntekter noen år frem i tid. De skal slippe nyheter i løpet av året som kan bidra til å ta selskapsverdien over den magiske «en milliard dollar»-grensen.

3. En virkelig positiv overraskelse ville vært om vi fikk innført en bedre modell for beskatning av opsjoner i oppstart- og vekstselskap.

4. Det viktigste for meg i 2017 er å balansere godt mellom et aktivt 'ytre liv' og et stille 'indre liv', mens jeg bygger business.

 

 Daniel Ras-Vidal, daglig leder Foreningen for innovasjonsselskaper, Abelia

1. Jeg tror det vil bli flere gjennombrudd innen kunstig intelligens hvor vi vil se at programvare løser oppgaver på kreative måter innen områder som språk og oversettelser eller selvkjørende biler. Jeg tror også at vi kan se spennende teknologigjennombrudd innen materialteknologi for batterier og lagring og solceller basert på perovskite som gir lavere kostnader og høyere virkningsgrader.

2. Jeg har tidligere sagt at Gelato Group ligger godt an til å bli en enhjørning. De har en skalerbar forretningsmodell i et globalt og stort marked for trykksaker. Det er heller ikke umulig at Kahoot og kolonial.no fortsetter sine imponerende vekstbaner og får høye vurderinger. Mange glemmer også at det norske kreftselskapet Nordic Nanovector fort kan oppnå en vurdering på over en milliard dollar i 2017, da de på det høyeste var verdt 5,4 milliarder kroner i 2016. Og så er Disruptive Technologies et "wild card", med en enormt spennende teknologi som kan vise seg som så viktig for å lykkes med "Internet of Things", at noen store aktører som Google fort kan finne på å betale enhjøringspenger for å få kloa i dem.

3. Bredden vil overraske oss på den norske startupscenen i 2017. De siste par årene har vi fått et mye mer mangfoldig startupmiljø i Norge, og det er i ferd med å vokse frem interessante selskaper innen mange områder. Jeg håper også at vi får en enhjørning, fordi det er viktig med ledestjerner som setter Norge på kartet internasjonalt.

4. Abelia jobber med å få innført rammebetingelser som skal til for å løfte hele startupscenen videre. I disse dager jobber vi og en arbeidsgruppe sammen med NVCA med å utforme et forslag til ny og bedre opsjonsbeskatning, da dette er et essensielt verktøy for gründere for å tiltrekke den beste globale kompetansen til oppstartsselskaper. I tillegg vil vi presse på videre for at utformingen av skatteincentiver for investorer blir god nok og følge nøye med på regjeringens gjennomgang av både offentlig og privat venturekapital, inkludert gjennomgangen av Investinor. Vårt arbeid er som hagearbeid som aldri tar slutt, men det må til når alle andre land steller sin "hage" i global konkurranse om å lykkes i den nye økonomien.

 

Knut Wien, CEO, Angel Challenge

1. Jeg tror ikke på de store teknologiske gjennombruddene i 2017, mer en bredere adapsjon av spesielt to teknologier som har modnet de senere årene. Blockchain-teknologi vil trolig skyte fart på en rekke andre områder enn valuta. Utviklingen av kunstig intelligens vil fortsette på sin eksponensielle kurve og gjøre en rekke nye tjenester mulig.

2. Nei, heller ikke i 2017 blir det nye enhjørninger. I Norge har vi hverken en kultur eller nok risikokapital til selv å investere opp USD-enhjørninger, og jeg tror ikke vi vil se et slikt helnorsk selskap i 2017 heller. Jeg tror derimot at vi kan se flere NOK-Enhjørninger med solid kundebase og en bevist forretningsmodell, som kanskje kan legge grunnlaget for 2018 og fremover.

3. Jeg tror flere og flere selskaper vil se nytten og viktigheten av å bli med i et felleskap på startupscenen, og at det vil overraske oss å se hvor mange "startups" vi har der ute når fellesskapet styrkes enda mer i 2017.

4. Det viktigste for meg er at alle støttespillere og investorer tenker på startupens beste før egen vinning og posisjonering. I startupmiljøet er det til slutt kun startupen som skaper den reelle verdien for samfunnet. Ikke investorene, ikke inkubatorene og andre støttespillerne. Alle støttespillere og investorer bør tenkte på startupens beste og legge tilrette for at startupene får støtte igjennom verdifulle økosystemreiser på veien til suksess.

 

Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i IKT-Norge

1. Jeg tror vi får en VR-revolusjon i 2017. Vi vil se både spill og industriell bruk i flere bransjer, og at museer og kreative næringer blir med. For å gardere litt, sier jeg også selvkjørende transport – i Oslo.

2. Jeg satser på to enhjørninger – Kahoot og Xeneta – begge har x-faktoren som skal til, inspirerende ledere og løsninger som vil revolusjonere hver sine bransjer.

3. Jeg tror 2017 kanskje blir selvransakelsens tid. Vi vil åpne opp for mer mangfold og se mot andre bransjer enn ren tech for inspirasjon og utvikling.

4. Det viktigste generelt, er at vi får på plass en opsjonsordning. Personlig så håper jeg Tøyen etablerer seg som et nytt sted for entreprenørskap i Oslo sammen med folka som bor der.

 

Murshid M. Ali, gründer, Huddlestock

1. Jeg tror vi kommer til å se store forandringer fremover, i bank- og forsikring, helse, transport- og energibransjen – det blir vanskelig å spå et konkret gjennombrudd. Jeg har lest alle bøkene til Stephen Wolfram og Ray Kurzweil denne juleferien, så jeg er litt preget av dette. Verden i 2025 blir sannsynligvis veldig forskjellig fra i dag. Jeg håper vi finner en kur for kreft, sykdommer, konflikter, kriger og religion.

2. Norge har mange enhjørninger og utrolig dyktige gründere, en god del bedrifter som går under radaren, fordi de ikke ønsker så mye publisitet. Bare ta Autostore som nettopp ble solgt for milliarder til et internasjonalt PE-fond. Det ligger i Ølen, en plass med 1000 innbyggere! Det viser bare potensialet som ligger i Norge. Dessverre blir altfor mange slike selskaper solgt til utlandet. Hvorfor ikke skape insentiver for å beholde dem her i Norge, og bygge det neste Google/Tesla/etc her til lands? Jeg tror vi får en del nye enhjørninger, og landet har mange veldig bra kandidater, flere av dem som blir nevnt ofte i media, men også flere som ikke kommer like godt frem.

3. Da jeg startet mitt første selskap i slutten av 2010, var jeg en raring som ble gründer, og ikke ville fortsette i oljebransjen, som hadde gode lønninger og trygg jobb. Nå er det superkult å være gründer. Det synes jeg er litt rart, for det er et slags manisk depressivt maratonløp, og ikke alle gidder eller klarer å holde på i lengden. Jeg tror vi vil se mange flere som starter opp for seg selv, enda flere som slutter, konsolideringer av selskaper, og noen som virkelig lykkes (fordi de elsker det de gjør). Jeg tror også at 2017 blir et godt år for investeringer, spesielt i vekstselskaper – og forhåpentligvis også såkornkapital. Vi vil nok se en influx av investeringer fra utlandet, hvis staten leverer på de nye forslagene.

4. Familie, venner, lære mer, lese mer spennende bøker, kanskje også prøve å gi mer av meg selv, og være mer åpen, og inkluderende. Arbeide smartere, strategisk og ”out-of-the-box” for å nå målene våre i Huddlestock, skape verdier, for alle de som er involverte i selskapet, men også finansnæringen, indirekte, gjennom det vi prøver å få til.

 

Anita Krohn Traaseth, direktør, Innovasjon Norge

1. Jeg vet ikke hva som blir det viktigste gjennombruddet i 2017. Vi står ovenfor flere potensielle teknologiske gjennombrudd i løpet av de kommende få årene og noen av disse vil få et større gjennombrudd i 2017. Kunstig intelligens (AI), utvidet virkelighet (augmented reality), autonome biler, batteriteknologi, crypto-valutaer som Bitcoin, er alle gode kandidater. Ta for eksempel augmented reality, som sannsynligvis vil vinne over VR i 2017 fordi det vil komme gjennom mobile enheter.

Vi står også ovenfor en rekke små og store gjennombrudd innenfor teknologier der norske bedrifter, kunnskapsmiljøer og sterke klynger har god kompetanse og kan stå for noen av de fremtidige gjennombruddene. Eksempelvis innenfor mikro og nanoelektronikk (roboter, sensorer, tingenes internett) der nanoteknologi-klyngen i Horten, instrumentation-klyngen i Trondheim, senter for innovativ ultralyd i Trondheim og ledende bedrifter som Sensonor, Trillobyte, Teltek og Norcontrol kan lage mye spennende fremover.

Det samme gjelder innenfor industriell bioteknologi (biodrivstoff etc), avanserte materialer (silisium, aluminium etc) og fotonikk (skjermberøringssensorer for mobiltelefon, kredittkort mm).

2. Målet i 2017 må være å fortsette å skape vekstbedrifter og bygge opp nye næringer som bidrar til omstilling av den norske økonomien, som for eksempel Biokraft AS og bioøkonomien. I Skogn er nå grunnstenen lagt for verdens største flytende biogass-produksjon, og setter Norge på kartet innenfor helt nye løsninger i bioøkonomien. Dette vil bli etterspurt over hele verden. En av de nordiske investorene (en finne) bak Biokraft AS sa i en tale at det er marked for å bygge ett slikt produksjonsanlegg i måneden de neste tjue årene, for å møte etterspørselen. Hvorfor skal ikke Norge rekke opp handa da og si: «vi skal gjøre alt vi kan for å sørge for at dere investorer velger Norge til de fremtidige flytende biogassfabrikkene også.»

Vi må ha mye mer fokus nettopp på disse store teknologiprosjektene i 2017. Krevende høyteknologiprosjekter der Norge allerede har gode konkurransefortrinn og der vi kan bygge opp «enhjørninger» som ikke bare er kapitalintensive, men også kunnskapsintensive og ikke minst arbeidsplassintensive. «Enhjørninger» med produksjon i Norge, som kan bidra til å skape nytt fundament for økonomisk vekst i Norge.  Det gjelder ikke bare innenfor bioøkonomien, men flere næringer har uforløst kommersialiseringspotensial med flere «enhjørningskandidater» i ermet, som i helse, ren energi, i ulike maritime næringer, kreative næringer – for å nevne noen.

En stor andel av disse nye vekstbedriftene må ha base i Norge skal vi klare å bygge opp nye industrier, nye arbeidplasser, nye underleverandørindustrier, tiltrekke oss talenter og sterke kunnskapsmiljøer. Vi må lære av olje- og gassnæringa her. Og vi må ønske diversifisert eierskap velkommen. Disse store prosjektene kan hente kompetent kapital over hele verden. Det er urealistisk å tro at vi skal (og kan) finansiere alt dette selv, vi må samarbeide og være gode deleiere. Vi må anerkjenne internasjonale eiere, slik vi for eksempel allerede har i Elkem, i Biokraft og i drøssevis av andre norske selskaper. Vi må ikke glemme at når vi er stolte over at vi tar deler av industriproduksjonen vår tilbake til Norge, for eksempel til Hærøya der Elkem Solar skal realisere 70 nye arbeidsplasser, så er det internasjonale eiere som gjør det mulig. Det er ikke norske eiermiljøer. Norske skattepenger og det norske virkemiddelapparatet (IN, Enova, Siva, NFR etc) spiller imidlertid en viktig og sentral rolle i arbeidet med å nettopp attrahere at produksjon og investeringer blir lagt til Norge (ref Enova som går inn med 72 millioner til Elkem Solar, se link ovenfor).

3. Ja, hva overrasket oss i 2016? Det må være den positive veksten i #payitfoward-kulturen som kjennetegner den norske startupscenen nå, og som jeg må få benytte anledning til å takke for enestående innsats i 2016. Den norske startupscenen ønsker alle initiativ velkommen, de samarbeider, det er rom for uenighet og prosjekter ikke alle deltar i, men i sum tilbyr miljøene en samlet stor variasjon nå, fra en liten spesiallab med plass til fire, på steder "der ingen skulle tru" at det fantes gründere, til DNB som tar en viktig rolle under Oslo Innovation Week og inviterer alt som kryper og går av investorer og grundere under samme tak.

I 2017 tar vi kanskje steget lengre. Vi går nordisk og løfter større, mer spisset, sammen med våre naboland?

4. Privat, krysser alltid fingre for fortsatt god helse i hele familien, mer familietid og mye moro med nære og kjære. Profesjonelt, å beholde fokus og fart i oppgaven med å sikre at Innovasjon Norges tjenester er så relevante som mulig for å bistå norske gründerselskaper, vekstbedrifter og klynger, de ekte omstillingsheltene i landet.

 

Sean Percival, direktør, X2 Lab

1. Det har vært et meget interessant rally for Bitcoin i det siste. Dette skyldes trolig den internasjonale usikkerheten og hendelser som ugyldiggjøringen av pengesedler i India (demonetization). Så kanskje får vi se at denne type teknologi endelig får sitt gjennombrudd og blir innført i stor skala i 2017.

2. Jeg vil gjerne være optimistisk, men jeg tror vi vil trenge nok et år før vi får se en norsk enhjørning. De få startups som skalerer i Norge akkurat nå, vokser ikke eksponentielt raskt nok til snarlig å bli verdt over en milliard amerikanske dollar. I want to be optimistic here but I feel we may need another year before we see the elusive Norwegian unicorn.

3. Tilstrømming av kapital og en ny generasjon gründere som går ut av høyere utdannelse. Dette vil forhåpentligvis skape en mer offensiv tech-scene, bedre rustet til å bygge ny business.

4. Det viktigste for meg i 2017 er å fortsette å utfordre meg selv og andre. Og ettersom jeg nå bor i Norge, skal jeg nyte "a better quality of life".

 

Kjartan Slette, medgründer, Unacast

1. AI as a service.

2. Jeg tror ikke vi får en ny enhjørning. Vi er fortsatt et ungt innovasjonsmiljø. Gelato kan være en kandidat, men det må nok et salg til, da de tidligere har signalisert at de ikke trenger nye investeringer. Jeg teller da ikke med for eksempel Kolonial, som jeg ser som en lokal/regional aktør, og som fort kan bli priset høyt i matkjedenes kamp om å beholde makten.

3. Hvor overraskende innovative og langt fremme globalt de beste norske startupene er, og hvor håpløst uambisiøse og irrelevante de dårligste startupene er. Det har vært mye storytelling frem til nå – i 2017 vil virkeligheten presse seg på og vi blir alle (også Shifter) mer kritiske. I tillegg, politikere begynner å bry seg om startups og endrer politikk for å stimulere til at enda flere nye selskaper startes.

4. Sørge for at Unacast forblir i kategori 1 over, fortsette å øke inntekter, starte jobben med å doble teamet igjen, og aller viktigst – å ha det gøy. Livet er for kort til ikke å ha det gøy. Pluss, være verdens beste pappa.

 

Jeanette Dyhre Kvisvik, CEO, Villoid

1. Maskinlæring og visuelt søk har betydd mye for oss det siste halvåret i 2016. Vi har implementert denne teknologien i Villoid både på web og mobil, sett hvor effektivt det har vært, og tror vi vil se mye mer av dette i applikasjoner og tjenester fremover. Hos oss betyr det at brukerne basert på hvordan plagget ser ut visuelt, får presentert lignende plagg uten lete. Og dette har gitt kjempegode resultater for oss.

Ellers er jeg en stor fan av Elon Musk, og jeg tror bil og -transportindustrien vil oppleve en stor disrupsjon fremover. Nå som både Google, Tesla og Uber er med i racet kommer det til å skje mye innen selvkjørende biler. Samtidig har jeg stor tro på at hyperloop (tog i tube) kan disrupte kollektiv transporten, og er veldig spent på om den blir klar for lansering som lovet i 2017.

2. Min partner, Jarle Snertingdalen, og jeg er begge litt inhabile ettersom vi deler kontor med Kahoot. Men jeg har også vært sammen med Johan Brand og Kahoot i i New York og på Founders Forum to år på rad og sett hvilken utrolig «standing» selskapet har internasjonalt, både hos brukere og investorer. Og tallene lyver jo ikke, Kahoot har allerede 40 millioner aktive brukere, vokser raskt, og edtech er en hot sektor i tech nå. Til tross for at de er «pre revenue», tror jeg Kahoot kan bli den neste norske enhjørningen.

3. Vi fikk en god overraskelse på slutten av 2016, da Stortinget tok grep og vedtok å innføre skatteinsentiver for investeringer i startups. Det er kjempebra, men også helt nødvendig. Signaleffekten om at politikerne er villig til å ta i effektive virkemidler for å sikre innovasjonsveksten er avgjørende for at vi skal kunne gå fra en oljedrevet økonomi til en mer tech-basert økonomi. Det må vi nå. Bare dette initiativet vil i seg selv kickstarte startupscenen i 2017.

4. 2017 blir et meget viktig år for Villoid. Vi har nå stått på egne ben i ett år etter oppkjøpet fra Telenor. I løpet av denne tiden har vi har gått en god skole hos 500 Start ups i Silicon Valley, flyttet selskapets kommersielle team fra New York og San Fransisco til London hvor vi har fått en fantastisk respons så langt. Vi har også hentet inn tilstrekkelig kapital for å være i posisjon til å nå målet vårt for 2017, nemlig å vokse rekordraskt i nøkkelmarkedet UK fremover.


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør også vår seneste podcast med den levende gründerlegenden Jon Von Tetzchner. Sammen med Geir Ivarsøy bygget han en nettleser i 1994 som ingen hadde tro på, men som endte opp som et av Norges største og mest kjente IT-selskaper som tiltrakk seg talenter fra hele verden. I podcasten forteller han om hvorfor ting til slutt gikk galt i Opera. Om salget til Kina. Om sin nye nettleser Vivaldi og hvilken type investorer du bør holde deg unna.

Hør hele podcasten på Shifter. Eller last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter». Og sist, men ikke minst: Glem ikke å rate oss i iTunes hvis dere er fornøyd.