Konsernsjef Terje Mjøs i Telecomputing.

Telecomputings raid: Feiret nyttår med sitt syvende oppkjøp

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 7. januar 2019

Kjøper svensk skyselskap.

IT-mästaren — som spesialiserer seg på helhetlige skyløsninger — er det nyeste selskapet i porteføljen, skriver Finansavisen. Oppkjøpspapirene ble signert like før nyttår, og det svenske selskapet blir den seneste i en lang rekke oppkjøp i fjor, med LanTeam, Keystep, 99X, iBiz Solutions, Digisys og Excanto. Til sammen hadde selskapene en milliard i omsetning i 2018.

— Vi kjøper selskaper for å øke kompetansen i Telecomputing, styrke oss på en bestemt vertikal eller av lokasjonsmessige hensyn, sier konsernsjef Terje Mjøs til Finansavisen.

Mjøs forteller at oppkjøpet er gjort for å styrke Telecomputing på lokasjonsmessige hensyn. IT-mästaren har kontorer i Örebro, Karlstad og Stockholm, og har begynt å jobbe mot offentlig sektor. IT-mästaren har over tusen kunder — og åtti ansatte. Og Telecomputing gir seg ikke med dette.

– Det er ikke naturlig at det kommer syv nye oppkjøp i 2019, men vi skal heller ikke stoppe helt opp. Jeg tror det vil være naturlig å ligge på to til fire oppkjøp i året fremover, sier Mjøs til Finansavisen.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.