Telenor dropper satsingen på oppkoblede biler

Telegiganten legger ned Nordic Car Connect.

Det er Dagens Næringsliv som melder dette i dagens avis. Plattformen for tjenester til oppkoblede biler ble lansert så sent som 31. januar i år. Lanseringen førte til at oppstartsselskapet HipDriver har gått til søksmål mot Telenor, med anklager om at storselskapet har kopiert deres forretningsidé.

IoT-sjef Per Simonsen i Telenor hevder at beslutningen om å legge ned prosjektet ikke har noe med HipDriver-saken å gjøre.

– Dette er en vurdering som har pågått over lengre tid. Her så vi at alle lamper ikke var grønne for videre satsing, sier Simonsen til Dagens Næringsliv.

Telenors beslutning om å stanse prosjektet ble tatt i prosjektets styringsgruppe torsdag. Ifølge avisen var dette samme dag som journalistene hadde tatt kontakt med Telenor for å få dets tilsvar til anklagene fra gründerselskapet.

– Dette er tilfeldig. Det er ingen kobling mellom disse sakene. Vi stanser prosjektet fordi kompleksiteten og kostnadene viste seg å bli høyere enn vi forutsatte, og at det ville tid frem til vi hadde et produkt vi kunne ha ute i markredet. Nyere biler kommer med mange av funksjonalitetene innebygget, derfor anså vi at det var et tidsvindu som vi ikke ville rekke og derfor ikke et like attraktiv businesscase etter hvert som vi begynte å grave i det, sier leder for innovasjonsprogrammet til Telenor Norge, Gisle Pedersen, til Dagens Næringsliv.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg