President Donald Trump, for anledningen på høyttalertelefon med den meksikanske presidenten. Foto: AP Photo/Evan Vucci

Trump ber Facebook, Google og Twitter være «forsiktige»: Anklages for politisk slagside

NTB

NTB

Publisert 28. august 2018

President Donald Trump trapper opp kritikken mot amerikanske nettgiganter og ber dem være «forsiktige».

– Google og Twitter og Facebook – de tråkker virkelig i svært, svært vanskelig terreng, og de må være forsiktige, sa Trump da han tirsdag snakket med journalister i Det hvite hus.

I forrige uke kritiserte Trump sosiale medier for det han mener er undertrykking av konservative stemmer. Tirsdag la han ut en tirade mot Google på Twitter. Her hevder han at selskapets søkemotor er manipulert for å favorisere nyheter fra venstreorienterte medier.

Han anklager også Google for å hindre at positive historier om hans administrasjon dukker opp.

– Google og andre undertrykker stemmene til konservative og skjuler informasjon og nyheter som er bra. De kontrollerer det vi kan og ikke kan se. Dette er en veldig alvorlig situasjon – vil bli håndtert! skriver Trump.

Google avviser at søkemotoren har en politisk slagside.

– Søk blir ikke brukt for å skape en politisk agenda, og vi skjevfordeler ikke resultatene våre i retning av en politisk ideologi, skriver en talsmann for selskapet i en epost.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.