Uber prøver vingene. Lanserer delingshelikopter der du kan se denne utsikten

Den kommende måneden har Uber bokstavelig talt et lite pilotprosjekt i gang. I Brasils megametropol São Paolo testes nemlig verdens første Ubercopter-tjeneste.

Mandag ble det mulig for Uber-brukere å kunne bestille et helikopter fra fem forskjellige helikopterlandingsplasser inne i byen og fra byens fire flyplasser. Satsingen er et samarbeid med flyprodusenten Airbus.

180 kroner

Turene skal ha faste priser og en tur fra Faria Lima Avenue, et av byens finanssentre, til den store internasjonale flyplassen Guarulhos skal koste 75 reais, cirka 180 kroner for en tur på omtrent 12 minutter. Med bil tar det minst en time, ifølge nettstedet Plus55.com. Selvfølgelig inngår i dealen det at kunden blir levert og hentet med en separat bestilt bil fra Uberblack.

Helikopterby

At São Paolo er stedet for en slik test er ikke så rart. Med over 20 millioner innbyggere er byen kjent for å ha en av klodens verste trafikksituasjoner og mange av byens veldig rike har for lengst byttet fra bil til helikopter for å komme seg rask nok frem.
Byen skryter av å ha verdens største private helikopterflåte. I følge en undersøkelse fra 2013, laget av den brasilianske helikopterflyerforeningen, skal byen ha 420 helikoptre registrert. Det skal også finnes nærmere 200 helikopterlandingsplasser.
São Paolo skal også være den eneste byen i verden der luftrommet er delt mellom flytrafikk og helikoptertrafikk.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Jørgen Skjelsbæk

Jørgen Skjelsbæk

Journalist

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg