Gründer og toppsjef i Huawei, Ren Zhengfei. Foto: AP Photo/Vincent Yu

USA etterforsker Huawei for å stjele forretningshemmeligheter

NTB

NTB

Publisert 17. januar 2019

De skal ha kommet langt i etterforskningen.

Ikke navngitte kilder opplyser til avisen at USAs justisdepartement ser på anklager om tyveri av forretningshemmeligheter mot USAs handelspartnere, inkludert en robotenhet utviklet av T-Mobile som brukes til å teste smarttelefoner.

Huawei er verdens nest største produsent av smarttelefoner og den største produsenten av telekommunikasjonsutstyr. I flere år har de vært i USAs søkelys for deres angivelige bånd til Kinas regjering, men Huaweis vanligvis medieskye grunnlegger, Ren Zhengfei, framholdte tirsdag at selskapet hans ikke spionerte på vegne av Kina.

Etter flere måneder med pågående handelskrig mellom USA og Kina, har spenningen mellom landene økt som følge av USAs arrestordre mot Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou, som 1. desember ble pågrepet under en mellomlanding i Canada. Hun var etterlyst i USA for bankbedrageri og brudd på landets sanksjoner mot Iran.

(©NTB)

uvakt@ntb.no

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.