John Herrington, senior vice president, Samsung Electronics America. Foto: AP Photo/John Locher

Verdens største smarttelefon-produsent varsler kraftig fall

NTB

NTB

Publisert 8. januar 2019

Samsung varsler kraftig fall i driftsresultatet.

Samsung Electronics, verdens største produsent av smarttelefoner, varsler et kraftig fall i driftsresultatet i fjerde kvartal i fjor.

Resultatvarselet fra den sørkoreanske giganten ble lagt fram tirsdag. Driftsresultatet i perioden oktober til desember anslås å bli på 10.800 milliarder won, tilsvarende 83 milliarder kroner.

Dette er 29 prosent lavere enn i samme periode året før, og betydelig lavere enn analytikere hadde ventet på forhånd. I tillegg anslås det at omsetningen falt over 10 prosent.

Samsung forklarer utviklingen blant annet med sterkere konkurranse i smarttelefon-markedet. Selskapet er verdens største produsent av minnebrikker og viser også til dempet etterspørsel i dette markedet.

I forrige uke kom Apple med et resultatvarsel som var mye dårligere enn ventet, noe som utløste bekymring både for IT-bransjen og verdensøkonomien mer generelt. Én av årsakene til utviklingen antas å være handelskonflikten mellom USA og Kina.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.