Googles CEO Sundar Pichai gir en presentasjon av Google Assistant på et event i San Francisco. Foto: AP Photo/Eric Risberg, File

Ferske tall: Vi kjøper færre, men dyrere elektriske apparater

NTB

NTB

Publisert 22. august 2018

Det siste er ikke nok til å kompenser for det første, og i første halvår falt elektronikksalget 5,7 prosent.

Vi velger dyrere telefoner og TV-er, men vi kjøpet ikke like mange av dem. Vi legger også mye penger på hodetelefoner. Salget av varmeovner og vifter økte i et halvår der en kald vinter ble avløst av en varm sommer.

Samtidig er DAB-salget dalende, og vi bruker mindre på hvitevarer, viser tall fra Elektronikkbransjen.

De som lever av å selge oss små og store dingser, opplevde en nedgang i salget på 5,7 prosent sammenlignet med de seks første månedene i fjor. Likevel virker direktør Jan Røsholm i bransjeorganisasjonen positiv.

– Elektronikksalget i første halvår i fjor var usedvanlig godt, hele 14 prosent høyere enn året før. Nå ser vi at salget har stabilisert seg, sier Røsholm i en pressemelding. Han er ikke i tvil om hva som har vært salgsvinneren de siste månedene: kjøleløsninger. Salget av bordvifter og mobil aircondition er fire ganger større enn for et år siden.

En nykommer på årets statistikk er smarthøyttalere og digitale assistenter. Selv om disse foreløpig ikke forstår eller snakker norsk og flere bare selges med utenlandske støpsler, har 120.000 nordmenn skaffet seg en smart høyttaler. Google Assistent har vært ventet til Norge siden før sommeren og er ifølge Tek.no nå på vei inn i det norske markedet. En svensk versjon av den virtuelle assistenten ble lansert nylig.

(©NTB)

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.