Vinnerne av Techfugees Hackaton har laget en middagsinivitasjonsapp for flyktninger. Foto: Techfugees Hackaton.

Her er vinnerne av «Techfugees» Hackathon

Mona Sprenger

Mona Sprenger

Journalist.

Publisert 17. oktober 2016

«KomInn» vant Techfugees Hackathon i Oslo med sin plattform for middagsinvitasjoner.

I helga var hundre ingeniører, datavitere, entreprenører og brukeropplevelsesdesignere samlet i Finns lokaler, for å utvikle en prototype for innovative løsninger for flyktninger i Norge.

Potensial til å bli tatt i bruk

Vinneren av helgas Hackathon «KomInn» gir de nyankomne flyktningene anledning til å praktisere sine norskkunnskaper og bli venner med lokalbefolkningen.

-Det som ble skapt her denne helgen, kan synes å ha forholdsvis liten eller begrenset effekt, og likevel vet vi at disse prototypene har potensial til å bli tatt i bruk andre steder og i andre land. Det bevisstgjør også teknologibransjen om reelle problemer som virkelige flyktninger møter, sier Josephine Goube, COO i Techfugees.
Global organisasjon

Techfugees er en global organisasjon med 15.000 innovatører som har som mål å løse problemer for flyktninger.
-Vi i Techfugees forsyner frivillige organisasjoner og flyktninger med teknologiløsninger fordi teknologi er skalerbart. Vi gir dem mulighet til å ta del i digitaliseringen av samfunnet og utvikle løsninger for det 21. århundret for en av vår tids største samfunnsmessige utfordringer, sier Goube.

Stort engasjement

Helgens hackathon ble arrangert av Oslos lokallag av Techfugees sammen med Schibsted, Finn.no, UT: studentbyrå og Katapult Tech Fest.

Responsen har vært overveldende, forteller Louise Fuchs, kommunikasjonssjef for Schibsteds Produkt og Teknologisatsinger og leder for Schibsteds globale partnerskap med Techfugees.

– Vi opplever at prosjektet har mobilisert hele tech-scenen og mange investorer. Engasjementet er stort blant teknologer og at det er svært mange som gjerne vil bidra gjennom koding. Vi er både stolte og ydmyke over å være Techfugees’ globale strategiske partner.

Flere muligheter

Dette hackathon-arrangementet er det første i en serie som vil bli holdt i de neste 12 månedene.
-Samfunnsansvar er kjernen i hvem vi er, og vi synes det er spennende at vi kan gjøre en innsats sammen, sier Louise Fuchs.

Vinneren av helgas arrangement «KomInn» mottar mentorskap og kontorplass, sponset av Northzone, et av de største VC-selskapene i Skandinavia, og Bakken&Bæck, et desingbyrå i Oslo.