Jan H. Solhøy er ny CTO i Vipps.

Vipps styrker ledelsen – henter Cisco-topp: «Jeg gleder meg stort til å være med på reisen»

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 11. oktober 2018

Jan H. Solhøy skal lede teknologi-enheten i Vipps. 

På tampen av sommeren jaktet Vipps «en offensiv, involverende og faglig sterk teknolog». Nå har de rekruttert Jan H. Solhøy – «en lederprofil som passer vår kultur», skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi konkurrerer med verdens største teknologiselskaper, og et sterkt teknologi-miljø er avgjørende for en fortsatt suksess for Vipps, sier Vipps-sjef Rune Garborg – og fortsetter:

– Vi har nå fått muligheten til å rekruttere en tung CTO med nye tanker og metoder, og ikke minst svært solid teknologi-kompetanse. Jan har både strategisk og operativ erfaring fra både telecom, operatør- og IT-markedet, sier han om sin nye kollega.

Les også: Berit Svendsen blir utenlandssjef i Vipps

– Uslåelig kombinasjon

Solhøy kommer fra stillingen som CTO og «Head of Systems Engineering» i Cisco Norge. Han vært ansvarlig for alle tekniske løsninger og arkitekturer i både det norske og islandske markedet.

− Vipps AS har et fantastisk utgangspunkt for innovasjon og vekst, hvor tre markedsledende løsninger og tjenester nå er samlet i ett. Nasjonalt betalings- og ID system, sammen med start-up mentaliteten til Vipps, er en uslåelig kombinasjon, sier Solhøy.

Han får nå ansvaret for utvikling, drift og infrastruktur, og skal jobbe med både strategiutvikling og målstyring for teknologi i selskapet som helhet.

− Fintech blir truffet raskt av nye teknologitrender gjennom stadig økende konkurranse, økt regulering for åpne standarder, åpne grensesnitt og ikke minst et økosystem i kjapp utvikling. Det blir jeg både motivert og inspirert av, og gjør at jeg gleder meg stort til å være med på reisen til Vipps AS fremover, sier han.

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.