mobilitet

Startup skal samarbeide med Yara om selvkjørende kjøretøy

Kristiansand-baserte Hive Autonomy skal samarbeide med Yara om selvkjørende teknologi for store industrielle kjøretøy.

Publisert

Prosjektet går ut på å stable på beina et skalerbart konsept for fjernstyring og autonom styring av store mengder bulk. Som en del av prosjektet skal Yaras Volvo-hjullastere gjøres selvkjørende og i stand til å styres fra en felles kontrollstasjon.

Flere store aktører deltar som partnere i prosjektet, blant annnet Bouvet, Volvo og Telenor.

– For oss representerer det en drømmemulighet å jobbe sammen med et selskap som Yara, som er dypt forpliktet til å samarbeide skreddersy vår fjern- og autonomiplattform for å møte de spesifikke behovene til operatørene deres. Det er inspirerende å være en del av et samarbeid som ikke bare fremmer innovasjon, men som også posisjonerer Norge på den globale scenen som et knutepunkt for morgendagens intelligente løsninger, sier  Fredrik Bringager, Chief Commercial Officer i Hive Autonomy.

I løpet av de siste månedene har Yaras operatører deltatt i testing og treningsøkter ved Hive Autonomys testanlegg i Kristiansand, Norge.

– Initiativet representerer et viktig skritt for Yara i å videreutvikle og implementere teknologi for å kontinuerlig forbedre vår virksomhet. Samarbeidet med Hive Autonomy fremhever verdien av å skape sterke relasjoner mellom etablerte bransjeledere som Yara og innovative teknologi-oppskaleringer som Hive Autonomy. Dette samarbeidet fungerer som en katalysator for innovasjon, utfordrende konvensjonell praksis og forming av fremtidens driftslandskap, sier Merete Østby, Digital Manager i Yara Porsgrunn.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.