coworking

Ny avtale for Wework: Adam Neumann utestengt fra å kjøpe tilbake selskapet

En føderal konkursdomstol i New Jersey godkjente mandag hovedpunktene i avtalen. Kreditorer vil stemme over restruktureringsplanen 30. mai.

Adam Neumann hadde store drømmer for Wework, men forlot selskapet i 2019.
Publisert

WeWork har inngått en restruktureringsavtale som gir selskapets senior kreditorer kontroll over den nyorganiserte samarbeidskontorsleverandøren, mot en investering på 450 millioner dollar. 

Dette skal avslutte Adam Neumanns forsøk på å kjøpe tilbake selskapet han grunnla.

Det melder Financial Times.

En føderal konkursdomstol i New Jersey godkjente mandag hovedpunktene i avtalen. Kreditorer vil stemme over restruktureringsplanen 30. mai.

Yardi Systems, en leverandør av eiendomsteknologi og en kreditor til WeWork, har gått med på å investere 337 millioner dollar, noe som utgjør 60 prosent av det nyorganiserte selskapet.

En separat gruppe hedgefond vil investere de resterende 113 millionene dollar, mot 20 prosent av nye WeWork.

Enheter som holder 4 milliarder dollar av selskapets gjeld før konkursen — inkludert SoftBank, WeWorks største støttespiller — vil motta de resterende 20 prosent av selskapet. Det nye WeWork vil være gjeldfritt.

Investeringsbanker for WeWork har satt verdien av det nye selskapet til omtrent 750 millioner dollar, noe som indikerer at innehaverne av selskapets eksisterende gjeld vil gjenvinne i gjennomsnitt omtrent fem prosent. 

WeWork hadde tidligere nådd en topp privat verdivurdering på 47 milliarder dollar.

Forsøkte å kjøpe tlbake selskapet

Neumann, som trakk seg fra WeWork i 2019, hadde ifølge hans advokater gjentatte ganger forsøkt å kjøpe selskapet siden desember. Hans advokater sa i retten mandag at han fortjente en sjanse til å inspisere WeWorks private finansielle informasjon i håp om å gi et bud over hans tidligere tilbud på 650 millioner dollar.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

WeWorks advokater fortalte imidlertid retten at den nylig inngåtte avtalen med eksisterende långivere hadde støtte fra både sikrede og usikrede kreditorer. De usikrede kreditorene vil dele 32,5 millioner dollar, selv om de egentlig ikke hadde krav på noe, gitt de store nedskjæringene tatt av senior gjeldsinnehavere.

Dommer John Sherwood bemerket at de 4 milliarder dollarene i eksisterende gjeld måtte betales først. Som sådan påpekte han at det var opp til innehaverne av den gjelden å bestemme om de ønsket å bli betalt tilbake i egenkapital i det nye WeWork, som de ville under omorganiseringsplanen — med mindre Neumann var villig til å betale hele 4 milliarder dollar.

Den kommende løsningen for WeWork markerer en bemerkelsesverdig ydmykelse for et av de høytflyvende selskapene fra 2010-tallet som hadde dratt nytte av lave renter og eufori rundt hypede teknologiselskaper som sa de gjenoppfant gamle økonomiske industrier. Neumann hadde håpet å slå sammen WeWork med sitt siste eiendomsforetak, Flow.

En advokat for Flow bemerket at Neumanns bud fremdeles var høyere enn det som ble godkjent av retten og sa han forventet «robuste innvendinger mot å bekrefte denne planen».

(Saken er laget med ChatGPT og kvalitetssjekket av Shifters redaksjon).