F.v. William Löf (Head of in-house Delivery i Devies), Jens Östgaard (medgrundare av QueensLab), Simon Arvidsson (gründer og daglig leder i Devies), Stefan Trailovi (adm. dir. QueensLab), Marcus Nordquist (CTO QueensLab), John Johansson (CTO Devies).

Henrik Lie-Nielsen satser på svenske utviklere i turbovekst

Investerer i noen av Sveriges hurtigst voksende selskaper.

Publisert Sist oppdatert

Den rutinerte norske IT-gründeren og investoren Henrik Lie-Nielsen plasserer en ukjent sum i vekstselskapene Devies og QueensLab, begge basert i Gøteborg. Det opplyses i en pressemelding.

Førstnevnte selskap er ifølge den svenske avisen Dagens Industri Sveriges tredje raskest voksende. Devies startet med apputvikling, og har senere utvidet til både web- og systemutvikling. De har siden jobbet med tungvektere som Spotify, SEB og Polestar. Queenslab har på sin side slått seg opp som en ledende aktør på det svenske markedet innen UX og design.

Dermed sikrer Lie-Nielsen, som er en del av det Bergen-baserte investeringskollektivet Tripod, seg et nokså komplett utviklerteam i nabolandet. Han har god erfaring med denne typen investeringer, blant annet gjennom eierskap i norske Stacc - som i utgangspunktet var en avdeling i it-selskapet Lie-Nielsen selv gründet som 18-åring, Reaktor, og senere ble rik på ved å fusjonere med Knowit.

I Tripod-porteføljen er også TicketCo, Quantfol.io, Timely og Freska.

– Devies og QueensLab er to tydelige eksempler på hurtigvoksende og teknologitunge selskaper som i løpet av noen år kommer til å være selvsagte aktører på både den nordiske og kanskje til og med det globale markedet, sier Lie-Nielsen.

Begge selskapene har planer om å etablere flere kontorer rundt om i Norden de nærmeste årene, for så å skalere globalt.

Henrik Lie-Nielsen i investorkollektivet Tripod Capital Collective.

Corona-skepsis

Nylig delte Lie-Nielsen sine tanker med Shifter om hvordan coronakrisen påvirker hans investeringsaktivitet, hvor han også omtalte investeringene i Gøteborg.

– Jeg har blitt skeptisk til selskaper som trenger mye kapital på kort sikt. Sektormessig er man også ekstra årvåken nå, sa han til Shifter og nevnte reise, turisme og fysisk handel, blant flere.

– Disse er jeg varsom med, mens for eksempel infrastruktur, ehandel og bank er fortsatt spennende.

For ordens skyld: Henrik Lie-Nielsen er investor i Shifter.