Attensi-sjef Anne Lise Waal: "Manglende initiativ til å omfavne nye digitale verktøy, vil bite oss hardt i baken ganske snart."
Anne Lise Waal kunne godt ha vært Lionel Messi på hjemmebane, og drømte tidlig om å bli jagerpilot, gullsmed og dyrlege.
Hvorfor det endte med dataspill som sivilingeniør, lurer hun ennå på.
1. Hva jobber du med akkurat nå?
Akkurat nå jobber jeg mye med planer og verktøy for kommunikasjon og onboarding for ansatte i Attensi. Vi har verdens beste team, og ser at når vi nå vokser raskt må vi sørge for at alle trekker i samme retning – det krever tid og innsats fra alle mann alle!
I tillegg jobber jeg mye med nye og gamle kunder, enten direkte eller gjennom teamet vårt, for å sørge for at vi leverer målbare resultater til alle kundene som bruker våre spill og simuleringer til opplæring av sine ansatte.
2. Hvis du kunne gått tilbake i tid og gitt deg selv et tips− hva ville det vært?
Å skille mellom å være online 24/7 og tilgjengelig 24/7. Alle på teamet vet at de kan ringe meg 24/7, men det betyr ikke at jeg sjekker mail og er online på Slack 24/7 – det tok noen år å komme dit.
3. På hvilke områder er du henholdsvis optimistisk og pessimistisk på vegne av Norge?
Jeg er pessimistisk på vegne av det offentlige næringsliv. Manglende initiativ til å omfavne nye digitale verktøy tror jeg vil bite oss hardt i baken ganske snart. Dog – jeg blir veldig optimistisk av å møte de som skal være med å forme det nye Norge. Unge og uredde med teknologi som morsmål. Slipp dem til, sier jeg bare!
4. Hva er den største utfordringen i din bransje?
Jeg synes statsministeren oppsummerte det godt tidligere i år: Det holder ikke med en billett til utdanning, men snarere et klippekort til kompetanse hele livet. Dersom etter- og videreutdanning skal bli effektivt både økonomisk og resultatmessig, må man satse på digitale verktøy, og vi i Attensi mener selvfølgelig at spill-basert opplæring er et svært godt verktøy i denne verktøykassa.
5. Hvis du kunne vært en annen person eller hatt en annen rolle− hva/hvem ville det vært?
Jeg ville vært Lionel Messi på hjemmebane. Tasse litt rundt i offside, score hattrick og høre jubelbruset fra hele Camp Nou, det tror jeg hadde vært ganske fett!
6. Hvordan ser mobilskjermen din ut?
Ryddig forside – foran fire småkaotiske, usorterte neste sider. Bytter bagrunnsbilder ofte, bildet jeg har nå tok jeg på MOMA i San Francisco rett før påske i forbindelse med et fantastisk arrangement i regi Sheconomy!
7. Har du et produktivitetstips?
I mangel av et bedre norsk slagord: Done is better than perfect.
8. Hvis du skulle investert ti millioner i et nytt område, hva ville det vært i og hvorfor?
Jeg er fascinert av små startups som finner nye måter å dyrke, produsere eller foredle mat på en mer bærekraftig og fremtidsrettet måte, så jeg tror min investering ville gått hit. Jeg har en grønnsakshage som lider av manglende oppmerksomhet om noen trenger test-fasiliteter!
9. Hva er din dårligste egenskap?
At jeg etterlater skapdører og skuffer åpne overalt.
10. …. og din beste?
At jeg er utålmodig, effektiv og god til å prioritere tid. Skapdørene står åpne slik at jeg sparer tid neste gang jeg skal hente noe.
11. Hva ville du bli da du var liten? Og hvorfor ble du det/ikke?
Karriereplanene var all over the place, alt fra jagerpilot til gullsmed og dyrlege. Hvordan jeg endte på sivilingeniør og dataspill kan man bare lure på.
12. Hvis du kunne spist middag med hvem du ville, død eller levende – hvem ville du invitert?
Jeg ville invitert Bjørk, Marina Abramovic og Barac Obama. Vi hadde startet med stirre- stillelek i god Abramovic-ånd, og jeg håper Obama ville tapt konkurransen med å slå en god vits ... Etter det ville det vært latter ut i de sene nattestimer.
13. Hva er din største tabbe?
Kanskje ikke en tabbe, men jeg angrer på at jeg ikke studerte i utlandet.
14. Hva er du mest stolt over å ha fått til?
Barna mine, selvfølgelig. Men utover det er jeg veldig stolt over hvordan vi bygger Attensi. Jeg håper vi skriver et godt stykke norsk teknologihistorie.
15. Kan du si noe du selv tror på, men som mange ville vært uenig med deg i?
Evolusjonsteorien.
16. Hva er ditt beste tips til norske gründere?`
Fokuser på å minimere tabber og maksimalisere suksess, eller "fail fast", som mange også sier.