OPPSTARTER: Karen Elisabeth Ohm Heskja er aktiv på mange fronter. Alt fra startup-konferanser til smarte byer står på hennes agenda. Nå også i She Invest som nylig tok turen til Silicon Valley.
OPPSTARTER: Karen Elisabeth Ohm Heskja er aktiv på mange fronter. Alt fra startup-konferanser til smarte byer står på hennes agenda. Nå også i She Invest som nylig tok turen til Silicon Valley.

Karen Elisabeth Ohm Heskja: –Å bli mor har gjort meg kynisk på hva jeg bruker tiden min på

Publisert Sist oppdatert

Karen Elisabeth Ohm Heskja fra Sandnes er en startup-nerd. Trekk inn pusten og les videre. Hun er initativtager og partner til blant annet Stavanger Startup Weekend og TedX Stavanger. Hun har drevet med innovasjon og forretningsutvikling i Statoil, men det siste året har hun jobbet som «Relations Manager, startups and growth companies» i DNB.  I tillegg er hun «Chief  Startup and Growth officer» for Nordic Edge Expo, konferansen for «Smarte byer». Shifter tok en prat med henne.

 

– Hva driver du med akkurat nå?

– Sitter og forebereder paneldebatten i Startup Extreme (15. juni i Bergen). Ellers jobber jeg mye med å forstå hvordan DNB kan være relevant for oppstartsselskaper.

– Hvis du ikke hadde gjort det, hva hadde du gjort da? 

– Da hadde jeg jobbet for meg selv. Jeg har lekt med tanken om å starte et konsulentselskap for oppstartselskaper som trenger hjelp med forretningsmodellen. Der tror jeg at jeg kunne ha bidratt.

– Hvilken oppfinnelse savner du?

– Godt spørsmål. Jeg vet hva jeg savner og jeg vet at det finnes i betaversjon. Det er en portal som gjør at du ikke trenger å laste ned software. Du har all programvare tilgjengelig gjennom et aksesspunkt. Da slipper du masse passord, og det er veldig greit. Det kunne jeg tenkt meg å ha.

– Hva slags oppførsel hos andre mennesker irriterer deg?

– At man jobber for sakte, og er for problemfokusert i stedet for å være løsningsorientert. Og det at man ikke klarer å ta beslutninger.

– Hvordan har du det akkurat nå?

– Veldig bra. Det er mye spennende som skjer. For eksempel Startup extreme som skjer på onsdag. Så er det Nordic Edge og Angel Challenge til høsten. Og så er det snart sommer, det er også deilig.

– Hva er du mest stolt av å ha gjennomført noensinne?

– Det tror jeg må være en prosess jeg kjørte i Statoil, hvor vi så på et helt nytt forretningsområde, med lean startup-metode, brukte tre dager på en jobb som vanligvis kunne tatt et år.

–Hva ble resultatet?

–Det kan jeg dessverre ikke si.

– Hvis du kunne være hvilken som helst person, hvem ville du vært?

– Vanskelig. Jeg ville kanskje vært litt mer som min mann, faktisk. Han er en av mine største inspirasjonskilder. Han er veldig teknisk, så til de grader nerdete, men har et tankesett som er enormt fokusert på muligheter. Han er også litt mer risikovillig enn meg.

– Hvilken teknologi klarer du deg ikke uten?

– Mobiltelefon.

– Når er du mest produktiv?

– Når det tekniske rundt meg fungerer, når jeg har fått nok søvn (har to små gutter som noen ganger stjeler litt av nattesøvnen) og når jeg jobber med spennende prosjekter.

– Hvilke forbilder har du?

– Har egentlig ingen forbilder men skulle gjerne hatt noen av de tekniske egenskapene og forståelsen til min mann.

– Hvis du hadde hatt 10 millioner kroner, hvilket selskap ville du investert dem i?

– Vanskelig! Det er så utrolig mange spennende selskap med stort potensiale og viktigst av alt med helt rå folk bak rattet. Klarer nok ikke bare velge ett, det må bli tre: Zaptec, Future Home og selvfølgelig min manns selskap Smart Plants.

– Den beste boken du har lest?

– Atlas Shrugged av Ayn Rand og Rita McGraths End of Competitive Advantage. Det er veldig ulike bøker. Atlas Shrugged liker jeg på grunn av perspektivene og End of Competitive Advantage, fordi hun bringer inn et forfriskende syn på strategisk ledelse som bygger videre på Michael Porter, og som er mye mer passende for vår tid.

– Hvilken bok leser du nå?, 

– Startup Nation – the story of Israels Economic Miracle. Veldig interessant bok, uavhengig av politisk ståsted, for å forstå oppveksten av «Silicon Valley nr 2» og hvilken læring det kan være for Norge.

– Hva kjennetegner mennesker du liker å omgås?

– De har lidenskap, driv og brenner for det de jobber med.

– Hvilken egenskap skulle du ønske du hadde?

– Mer teknisk kompetanse og forståelse.

– Hvis du har eller hadde hatt et motto, hva skulle det vært?

– Life is all about knowing your passions and living them out!

– Hvilken opplevelse har preget deg?

– Å bli mor. Det har gjort meg mer kynisk på hva jeg prioriterer og hvordan jeg bruker tiden min og på hva.

– En oppfinnelse du skulle ønske du sto bak?

– Internett.

 

Powered by Labrador CMS