Listfully-gründer Christine Steinsholt. Foto: Kine Ellingsen
Listfully-gründer Christine Steinsholt. Foto: Kine Ellingsen

Ønskeliste-gründeren: «Hold hodet ditt vendt nedover og jobb – ikke sammenligne deg med andre»

Publisert

Listfully-gründer Christine Steinsholt deler sitt beste gründertips, barndomsdrømmen og sin verste egenskap - som er også hennes beste. 

Hva jobber du med akkurat nå?
Akkurat nå planlegger jeg hvordan jeg skal få alt gjort før vi tar juleferie i New York.

Hvis du kunne gått tilbake i tid og gitt deg selv ett tips – hva ville det vært?
Slutte å tenke så mye.

På hvilke områder er du henholdsvis optimistisk og pessimistisk på vegne av Norge?
Jeg synes at det er et genuint ønske i startup-miljøet å skape noen skikkelige store suksesser. Viljen er sterk og det finnes en slags «alle er med»-energi som gjør meg optimistisk. Men jeg tror at det er en utfordring at det finnes en del holdninger på markedssiden som er noe konservativ og avventende. Det kan bli krevende å holde tempoet oppe. Man må lete en del for å finne de kundene som er risikovillige, som er klare til å ta en sjanse på noe helt nytt. Og det tar lang tid å få nordmenn til å bestemme seg, jeg skulle ønske folk var flinkere å bare si enten ja eller nei. Jeg oppfordrer alle til å bli bedre på det i 2019.

Hva er den største utfordringen i din bransje?
Det må være manglende tilgang til teknisk kompetanse.

Hvis du kunne vært en annen person eller hatt en annen rolle – hva/hvem ville det vært?
Selvfølgelig ville jeg være Oprah! Hun har skapt så mye verdi fra et veldig vanskelig utgangspunkt, og har sikkert møtt flere spennende personer enn noen andre i verden.

Hvordan ser mobilskjermen din ut? 
Målet er å nå flere enn 1000 «uleste» mailer innen 2018. Ellers er Listfully-appen selvsagt i hyppig bruk nå i juletiden!

Har du et produktivitetstips?
Det som funker for meg er å komme på jobb én time før alle andre, og gjøre minst én ting som bidrar direkte til oppnåelse av en av våre topp-3 strategiske prioriteter for kvartalet. Uansett hvor hektisk resten av dagen blir har jeg gjort det viktigste jeg kan å bevege Listfully fremover.

Hvis du skulle investert 10 millioner i et nytt område, hva ville det vært i og hvorfor?
Jeg tror at stasjonære batterier for energilagring i hjemmet kan være en klok investering. Generelt vil jeg forsøkt å finne andre atypiske gründere å satse på, gjerne kvinner som løser hverdagslige problemer.

Hva er din dårligste egenskap?
Utålmodighet, uten tvil.

… og hva er din beste?
Det er vel også utålmodigheten – jeg er ganske stolt av at jeg er uredd. Jeg får ting til å skje.

Hva ville du bli da du var liten? Og hvorfor ble du det/ikke?
Jeg husker at da jeg var veldig liten drømte jeg om å bli «ball girl» til New York Mets sitt baseball-lag. Men jeg hadde vel aldri klart å stå helt stille på sidelinjen i hele 9 innings! Det endte med at jeg satse på en utdanning innen jus og politikk, ikke baseball.

Hvis du kunne spist middag med hvem du ville, død eller levende – hvem ville du invitert? Hvorfor?
Jeg kommer fra en Irsk-amerikansk familie, og flyttet til Norge for 13 år siden. Jeg har ofte lurt på hvordan det var for mine oldeforeldre og tippoldeforeldre da de emigrerte fra Irland til USA. Vi er så heldige å ha ting som Skype, What’sApp og relativt billige flybilletter. Jeg synes det ville vært fascinerende å høre om deres liv – hvorfor de dro, hva de følte, forskjellene mellom livet de fikk og livet de håpet de kunne få.

Hva er din største tabbe?
Jeg vet ikke – jeg har kanskje vært flink å forsone meg fra større tabber? Jeg vinner nok mer på volum og antall flaue ting som jeg har sagt!

Hva er du mest stolt over å ha fått til?
Litt sentimental, kanskje, men jeg har en sønn som er 12 år. Siden han var baby har det stort sett bare vært oss to her i Norge. Jeg er stolt over at vi er et ganske kult team. Sammen har vi fått til mye og han har blitt en talentfull, samvittighetsfull og klok person.

Kan du si noe du selv tror på, men som mange vil være uenige med deg i?
Jeg tror på Gud, eller noe som vi ikke kan fatte som er mer enn det biologiske. Et familiemedlem har akkurat gått bort, og jeg tror vi kommer til å møtes igjen.

Hva er ditt beste tips til norske gründere?
Bare hold hodet ditt vendt nedover og jobb – ikke sammenlign deg med andre. Ikke bruk mer tid på eventer, investorer eller image enn du bruker på inntekter og kunder. Ikke vent til produktet er perfekt for å få det ut, bare få det ut. Husk å meditere. Og sove.