Nordmenn vippset seg til nasjonal rekord i går. Foto: Jim Killock / Flickr
Nordmenn vippset seg til nasjonal rekord i går. Foto: Jim Killock / Flickr

Nordmenn vippset seg til rekord på nasjonaldagen

Publisert Sist oppdatert

Nordmenn vippset over 720.000 ganger -- over 146 millioner kroner -- på årets nasjonaldag. 

I en pressemelding via NTB fortelles det at Vipps har hatt en kraftig økning i antallet transaksjoner og verdier vippset, sammenlignet med fjorårets nasjonaldag. Da ble det gjort 450.000 transaksjoner, og vippet for cirka 87 millioner kroner. Kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes, forteller at 17. mai har en spesiell status i Vipps-kalenderen.

-- 17. mai er den største Vipps-dagen i året og igjen er det nasjonaldagen vi setter nye Vipps-rekorder. Det viser hvor viktig smartbetaling med mobilen har blitt for nordmenn. Vi forventer å kunne betale for is, brus og pølser uten å måtte ha med oss kontanter, sier  Kjærnes i pressemeldingen.

Kan bli dagligdags

Årsaken til at Vipps har sett en slik økning på 17. mai oppgis i pressemeldingen å blant annet være FAU, skolekorps og andre organisasjoner som arrangerer lokale arrangementer på nasjonaldagen. Nærmere 3000 utsalgssteder har i tillegg brukt appen for kjøp og salg av blant annet is, brus og pølser.

Samtidig er det ikke slik at 17. mai kommer til å skille seg ut i Vipps-kalenderen for alltid.

-- Vi ligger snart på dette transaksjonsnivået flere dager gjennom året. Med ny teknologi på plass håndterer vi mye høyere trafikk uten problem, sier Kjærnes.

For få uker siden ble det imidlertid kjent at Apple Pay kommer til Norge -- og dermed er det ikke sikkert at utfallet av kampen for å overleve i markedet er sikkert. Noen dager tidligere bestemte Konkurransetilsynet seg for å tillate at Vipps fusjonerer med BankAxept og BankID, til tross for at tilsynet selv hadde varslet at de kunne stoppe fusjonen.

Powered by Labrador CMS