Fredrik Winther, avtroppende leder i Oslo Business Region. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Fredrik Winther, avtroppende leder i Oslo Business Region. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Fredrik Winther slutter i Oslo Business Region: Blir investor

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Winther går inn som partner hos startup-investoren Bjarne Melbye i Tomorrow Today.

Beskjeden kommer kun få dager etter at han og teamet hadde arrangert tech-festivalen Oslo Innovation Week.

-- Da er beslutningen om å bytte jobb tatt. Alene, med solid beslutningsstøtte fra barna på høstfjellet, skriver Fredrik Winther på sin Facebook-vegg.

Den avtroppende OBR-sjefen røper også hvilken vei det går videre.

-- Fem år var akkurat det jeg hadde tenkt å bruke på å bygge Oslo Business Region, da jeg trakk vinnerloddet og fikk denne sjansen i 2014. Derfor passet det bra å få tilbud om å bygge noe annet Oslo trenger, et solid miljø for tidligfaseinvesteringer, sier Winther.

Morgendagen i dag

Winther går inn som partner i teknologiinvestoren Bjarne Melbyes selskap Tomorrow Today (2M2D). Der skal han bidra til å bygge opp ytterligere kompetanse innen tidligfaseinvesteringer i selskapet som har investert i blant andre Payr, Chooose, Vibbio og Iris.ai.

-- Jeg har sett noen hundre gründere hvert år. Jeg har bygget  opp en kompetanse på å se og vurdere nye teknologiselskaper, vurdere team, og har kunnet gå i dybden og følge med på nye teknologitrender. Når jeg nå fikk et morsomt tilbud, synes jeg det var på tide å prøve nye ting. Og jeg tenker generelt i livet at fem år per sted er passe tid. Det passer min personlighet.

-- Er du av typen som blir utålmodig og begynner å kjede deg?

 Raymond Johansen (t.v.) Anita Krohn Traaseth, Kronprins Haakon og Fredrik Winther under åpningen av årets Oslo Innovation Week i fjor. Foto: Christian Jørgensen / EUR-BERLIN.COM
Raymond Johansen (t.v.) Anita Krohn Traaseth, Kronprins Haakon og Fredrik Winther under åpningen av årets Oslo Innovation Week i fjor. Foto: Christian Jørgensen / EUR-BERLIN.COM

-- Nei, når man jobber i spagaten mellom et hyperaktivt startupmiljø og en offentlig eier, kan man jo ikke være utålmodig, sier Winther.

Tror på OBR

-- Du blir nå investor, føles det merkelig å kalle deg det etter snart fem år i kommunen?

-- Nei, jeg tenker ikke at det er mer eller mindre merkelig. Hvis det er det man gjør, er det jo det man må kalle seg.

-- Det var en del støy rundt pengebruken og underskuddet til Oslo Business Region i sommer. Har denne kritikken vært en medvirkende årsak til at du nå går av?

-- Nei, det har ikke vært en del av vurderingen. Det er håndtert på en grei måte, som jeg opplever at eier og andre nå er tilfreds med.

 Bjarne Melbye i Tomorrow Today ombord på Christian Radich, under xVoyage. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Bjarne Melbye i Tomorrow Today ombord på Christian Radich, under xVoyage. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

-- Hvordan ser du på fremtiden til OBR?

-- Positivt, med et bunnsolid kunnskapsmiljø med veldig flinke folk. Og jeg er helt sikker på at det kommer til å gå bra.

Visjonær

Investor Bjarne Melbye i Tomorrow Today er meget fornøyd med å få Winther over.

-- Han er en visjonær smart mann, som jeg har stor respekt for, og som er en god fyr, i tillegg er han smartere enn meg og det er vel slike man skal ansette, sier Melbye.

-- Fredrik Winther fikk jo en viss kritikk for pengebruken i Oslo Business Region i sommer. Men hos deg skal han jo bruke penger, så det er kanskje ikke noe problem?

-- Jeg har 100 prosent tillit til Fredrik uavhengig av det. Jeg har lært ham å kjenne gjennom de siste to årene, og er overbevist om at han kommer til å være et fantastisk bidrag inn i 2M2D, og være med på å hjelpe økosystemet i Norge videre.

En av de skarpeste

Startupsjef Jørn Haanæs i Oslo Business Region roser Winther for jobben han har gjort.

-- Fredrik har vært instrumentell i fremveksten av det nye økosystemet for startups i Osloregionen - en av de absolutt mest verdifulle drivkreftene de siste årene. OBR kommer til å savne Fredrik dypt -- men økosystemet og tidligfaseselskaper kan glede seg over at hans nye rolle betyr enda mer målrettet innsats. Han er utvilsomt en av de skarpeste jeg kjenner, og fra investeringssiden kan han dyrke denne siden i større grad, kommenterer Haanæs.

For ordens skyld: Fredrik Winther går inn i 2M2D, investeringsselskapet til Bjarne Melbye, som også har investert i Shifter

Powered by Labrador CMS