Sigri Sevaldsen og Anniken Fjelberg i 657 Oslo. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

657 Oslo med nasjonal satsing: Blir Norges største samarbeid for kreative gründere

Publisert Sist oppdatert

Over 500 gründere blir del av den nye kjempehuben – bestående av arbeidsfellesskapet 657 Oslo og lokale huber rundt i landet.

657 Oslo er Norges største arbeidsfelleskap for gründere i kreativ næring – med 200 medlemmer som utgjør 90 bedrifter. Videostartupen Vibbio er blant selskapene, og også robotgründerne i No Isolation holdt til på 657 før de nylig måtte flytte inn i større lokaler. Nå har coworking-spacet i Fredensborgveien i Oslo invitert til samarbeid med andre huber rundt i landet.

– Vi i 657 har helt siden starten vært opptatt av samarbeid med andre coworking spaces. Og som den største innen kreativ næring, er det naturlig at vi nå tar denne rollen, sier daglig leder Sigri Sevaldsen i 657.

Fra nord til sør

Blant de som er med i samarbeidet er Work-Work i Trondheim, Innovation Dock i Stavanger, Impact Hub i Bergen, Flow Norway i Tromsø, Fabrikken i Lillehammer, Blender Collective i Fredrikstad og BETA i Vågå.

Medlemmer hos disse hubene kan sitte gratis hos hverandre i opptil tre dager.

– Gründerne har ofte kunder og potensielle samarbeidspartnere i andre byer, og vi ser allerede nå at de ønsker å benytte seg av tilbudet, sier Sevaldsen.

Det blir også en lettere tilnærming til samarbeid mellom startups i ulike deler av landet.

Nasjonalt løft

Det overordnede mål er å løfte kjennskapen om coworking og startups nasjonalt.

– Mange kjenner ikke til denne nye måten å jobbe på, og det er enorm vekst på området både i Norge og internasjonalt, sier Sevaldsen.

Hubbene vil også samarbeide om å gjennomføre «Creative Business Cup», som 657 Oslo er nasjonalt vertskap for sammen med Innovasjon Norge. Målsettingen er å løfte nivået til nye høyder. Gjennom den nye landsdekkende huben er planen er å lage delfinaler over hele landet, for å få frem den beste startupen til den globale finalen, der gründere fra 62 land deltar.

Konkurranse om gründerspacet?

Både i Oslo og flere andre byer har det de siste par årene poppet frem gründerspaces. Både Mesh og StartupLab har varslet store utvidelser og satsinger. Sevaldsen tror ikke nødvendigvis det er en veldig sterk konkurranse mellom de ulike hubene.

– Vi samarbeider veldig godt, og har ulike roller, sier Sevaldsen.

Hun viser til at der miljøer som for eksempel StartupLab er tunge på tech og vekstbedrifter, er 657 et bra sted å være når man skal rulle ut produkter i markedet.

 


Shifter er Norges nettavis for startups og innovasjon. Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

Hør for øvrig også vår seneste Podcast, med Marianne Bratt Ricketts i Vibbio. Om hvordan hun og Stine Norum bygde et solid selskap i Norge på rekordtid og nå satser internasjonalt. I podcasten forteller hun hvordan Vibbio skal gå fra å være en videoprodusent til å bli et stadig tyngre techselskap – som blant annet bruker avansert plattformteknologi og kunstig intelligens i produksjonslinjen. Ellers om kostskolen, 18-timers-dagene i London, evakuering av landsbyer i Alpene, om å miste noen, om å ha perspektiver og beholde roen i kritiske situasjoner. Og gründertips, gründertips, gründertips!

Last ned podcasten i iTunes / Podcaster på iphonen eller bruk din foretrukne podcast-klient på Android. Søk på «Shifter».