Illustrasjonsfoto: Pexels.
Illustrasjonsfoto: Pexels.

Svenske Acast inngår millionavtale med EU

Publisert Sist oppdatert

Det svenske podkastselskapet Acast har inngått en finansieringsavtale med Den europeiske investeringsbanken (EIB) verdt 25 millioner euro.

Målet med avtalen er å la selskapet utvide sitt forsknings- og utviklingsarbeid for å kunne videreutvikle sin plattform for distribusjon av lydinnhold, skriver EU-kommisjonen i en pressemelding.

Avtalen med AIB som er verdt rundt en kvart milliard kroner med dagens kurs, beskrives som «kvasi-egenkapital»-finansiering. I praksis fungerer den som om banken skulle gått inn med egenkapital, men EIB vil ikke bli sittende med eierandeler i Acast. Avtalen er en del av den såkalte Juncker-planen for strategisk investering.

– Målet med planen er å tilby alternative finansieringskilder for innovative selskaper som sliter med å få vanlige banklån. Dermed kan de gi et løft til arbeidsmarkedet, vekst og investeringer. Avtalen mellom EIB og Acast gjør nettopp det. Jeg ønsker selskapet lykke til, sier visepresident Valdis Dombrovskis.

I tillegg til å være en uavhengig podkastplattform, håndterer Acast innhold for store utgivere som Billboard, Financial Times og svenske Aftonbladet. Selskapet ble grunnlagt i 2014 og inngikk året etter en avtale som brakte mediekonsernet Bonnier inn som investor.

[email protected]

Powered by Labrador CMS