Teamet bak Bædi & Børdi, fra venstre til høyre: Linda Skipnes Strand, Alexander Nordaas og Helen Amundsen Halten. Helt til høyre sitter selskapets investor, Jørn Eidissen. Foto: Bædi & Børdi.
Teamet bak Bædi & Børdi, fra venstre til høyre: Linda Skipnes Strand, Alexander Nordaas og Helen Amundsen Halten. Helt til høyre sitter selskapets investor, Jørn Eidissen. Foto: Bædi & Børdi.

Digitale reiseguider for barn nominert til internasjonal pris

Publisert Sist oppdatert

Bædi & Børdi er nominert til World Summit Awards 2018, som Norges bidrag i kategorien Culture & Tourism. 

World Summit Awards, en prisutdeling etablert av FN og Unesco, har annonsert sine 438 nominerte for 2018. Alle de nominerte driver utvikling innen digital innovasjon, og norskutviklede Bædi & Børdi er nominert for en apptjeneste som skal inspirere barn til å lære mer om historie og kultur.

-- Vi er kjempestolte, overraskede, og veldig glade. Vi er egentlig godt fornøyde med nominasjonen -- en eventuell seier er bare en bonus. Det å være blant Norges kandidater er veldig stort, og selv om vi er spente på hva som vil skje videre er vi fornøyde slik det er nå også, sier Linda Skipnes Strand, en av gründerne bak Bædi & Børdi.

Strand, Helen Amundsen Halten og Alexander Nordaas har utviklet appen sammen, som ble lansert sommeren 2017. Totalt fire norske digitale innovasjoner er nominert til WSA-prisen, og de andre er: Stavanger Smart City, Dingo og Milla Says.

-- Barnevennlig formidling

Strand beskriver Bædi & Børdi som "ganske fersk", og sier at det også derfor kom ekstra overraskende på gründerteamet at nominasjonen skjedde nå. Hun forteller at gründerteamet har erfaring med både kultur og reiseguiding, og at de ser problemstillinger knyttet til hvordan historie og kultur formidles til barn.

Skreddersydd formidling rettet mot konkrete turistattraksjoner er en del av svaret på hvordan formidling av historie og kultur skal engasjere barn. De animerte karakterene Bædi (en sau) og Børdi (en fugl) fungerer som turistguider for barna.

-- Foreløpig er hovedmålgruppen vår museer og reiseguider som har mye å formidle, men som sliter med å formidle det til barn. Norsk historie er kjempespennende, med vikinger og troll, og det eneste som mangler, er formidling som interesserer barn. Med Bædi & Børdi kan museene og reiseguidene formidle bedre, samt øke læringen om norsk historie og kultur. Alt sammen på en mer barnevennlig måte, sier Strand.

Til Avisa Nordland oppgir Strand at sist gang hun sjekket antallet nedlastninger, var tallet på 4500. Bedriften har hovedkontor i Bodø, men de tre gründerne -- alle fra Mosjøen -- jobber fra ulike steder i landet.

Velger opptil åtte nominerte fra hvert land

WSA-prisen deles ut årlig. De nasjonale ekspertene fra WSA nominerer opptil åtte prosjekter fra hvert land -- én for hver kategori. Avisa Nordland skriver at de nominerte vil bli vurdert på syv kriterier: Innhold, funksjonalitet, design, teknologi, innovasjon, innvirking og global/FN-verdi.

-- De nominerte viser rikdommen, mangfoldet og innovasjonen av digitale løsninger i en global skala og beviser hvordan digital teknologi kan forbedre samfunnet i alle verdens hjørner, heter det i en pressemelding fra WSA.

De 438 nominerte kommer fra mer enn 180 land, skriver Avisa Nordland. Vurderingene av prosjektene deles opp i ulike faser, før hovedprisen skal deles ut i slutten av november.

Powered by Labrador CMS