Under BETT-konferansen i London tidligere i år viste den norske edtech-sektoren seg fram med paviljongen Norwegian Classroom. Nå slår Norden seg sammen, for å stå styrket i den internasjonale læringstech-sektoren. Foto: IKT-Norge

Ny allianse skal fremme nordisk læringsteknologi: Begynner med å kåre beste edtech-startup

Publisert Sist oppdatert

Nordiske partnere lanserer Nordic Edtech Awards.

Prisen skal deles ut under Slush-konferansen senere i år. Målet er å sette nordiske edtech-selskaper på det internasjonale "investorkartet".

Konkurransen er det første initiativet til nyopprettede Nordic Edtech Alliance (NEA). Det vises til at læringsteknologi er et av de fem raskest voksende markedene i verden, og at det investeres tungt i denne sektoren. I en pressemelding påpeker NEA at startups i Danmark, Norge, Finland, Island og Sverige har begynt å lage "some serious internationalt noice".

En egen jury av spesialister vil kåre det beste selskapet, som vinner en pengepremie på 10.000 Euro, samt en plass i den nordiske edtech-akseleratoren xEdu i Helsinki.

-- Norden tiltrekker seg mye kapital. Vi er ekstremt dyktige på innovasjon, brukervennlighet, høgteknologi og skalering .Vår sterke gaming-industri og fintech-sektor er eksempler på dette. Når vi også legger til et internasjonalt anerkjent utdanningssystem , hvor vi er flinke til utvikle fremtidsskills som samarbeid, kreativitet og entreprenørskap, og leder an i digitaliseringen av skolen, har vi ingrediensene som skal til for å skape den neste edtech-enhjørningen, sier Jannie Jeppesen, CEO i Swedish Edtech Industry i pressemeldingen.

Kahoot! (N), Mightifier (SF), Labster (DK) og Digiexam (S) som selskaper som går foran, og nå senest ble Peergrade fra Danmark også tatt opp i den legendariske akseleratoren Y Combinator, kjent for å ha investert i selskaper som Airbnb, Reddit og Dropbox.

-- Timingen er riktig. Den nordiske edtech-bransjen er på vei opp, og vi vet alle hvor mange lovende selskaper vi har i de enkelte landene. Ved å jobbe sammen vil nordisk edtech ha muligheten til å ta en posisjon som den beste og mest konkurransedyktige i hele verden, sier Hege Tollere, CEO i Oslo Edtech Cluster, i pressemeldingen.