Administrerende direktør Yngvill Hopen i Pode
Administrerende direktør Yngvill Hopen i Pode

Norsk spillselskap henter venturekapital fra Silicon Valley

Publisert Sist oppdatert

Det Bergens-baserte spillstudioet Henchman & Goon utvikler spillet Pode. Nå investerer amerikanske Altered Ventures 3,3 millioner kroner spillet.

Daglig leder og spillregissør Yngvill Hopen i Henchamn & Goon forteller at de vurderte ulike måter å finansiere utviklingen av spillet før Altered Ventures kom på banen.

-- For oss var det viktig å finne en samarbeidspartner som hadde erfaring fra dataspillbransjen. Det har Altered Ventures. De hadde hørt om Pode og hadde samme visjon for spillet som vi hadde. I tillegg til å bidra med kapital, har de et solid nettverk som vil være til stor hjelp for lanseringen av Pode, sier hun i en pressemelding.

-- Stort potensial

Kjernen av Altered Ventures har til sammen over 20 års erfaring med å utvikle, produsere og utgi dataspill. Administrerende partner Mario Valle-Reyes i Altered Ventures forteller at de ble begeistret for Pode med en gang de så spillet.

-- Potensialet med et slikt nydelig åndsverk er enormt så vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Henchman & Goon, sier han.

Pode er et spill om to uventede følgesvenner på en oppdagelsesferd i et magisk og mystisk fjell. Kun ved å utnytte deres unike egenskaper klarer de å løse gåter som fører dem fremover mot målet. Det kunstneriske uttrykket i Pode er inspirert av norsk kultur og kunst.

Spillet har allerede vunnet Best Casual Game på Game Connection Developer Awards (GCDA) og
nominasjon for Best Quality of Art og People’s Choice. Under kan du se en teaser.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0BY5A4zXOAw[/embed]

Powered by Labrador CMS