Crayon blir blant AWS -- Amazon Web Services -- første partnere innen maskinlæring i EMEA.
Crayon blir blant AWS -- Amazon Web Services -- første partnere innen maskinlæring i EMEA.

Crayon blir en av Amazons første partnere på maskinlæring i Europa, Afrika og Midtøsten

Publisert Sist oppdatert

Crayon hadde en dårlig start på 2018, men har hentet seg inn igjen -- og forrige fredag passerte børsverdien én milliard kroner.  

Crayon blir en av Amazon Web Services (AWS) første partnere på maskinlæring i Europa, samt Midtøsten og Afrika (EMEA). Det er Finansavisen som skriver dette, og avtalen innebærer at Crayon og AWS skal samarbeide i kundeprosjekter der maskinlæring og kunstig intelligens står i fokus. Dette fortelles i en pressemelding på Crayon sine nettsider.

– Denne støtter Crayons globale ambisjoner i det strategisk viktige markedet for AI og maskinlæring, sier Takle i en kommentar i Finansavisen.

Crayon har jobbet med AWS helt siden 2016, og har investert "flere titalls millioner kroner" på utvikling av tjenestene. Crayon-konsernet er blitt internasjonalt kjente for kostnadsoptimalisering, rådgivning og hjelp til bedrifter som skal holde seg innenfor avtaleverket på diverse programvarer.

AWS etablerte seg med et eget kontor i Norden i 2014 -- og har i løpet av få år gjort Jeff Bezos til en av verdens rikeste. Selskapet regnes i dag som et av de største innen det globale IT-markedet. Selskapets forretningsidé er å hjelpe virksomheter med å flytte IT-infrastruktur fra et datasenter til skyen, der man betaler for kapasiteten som benyttes.

Powered by Labrador CMS