Jeff Bezos fra Encore Awards i 2012. Foto: Danrok/Flickr
Jeff Bezos fra Encore Awards i 2012. Foto: Danrok/Flickr

Fremtidens handel er ikke bare digital. Hva betyr det at Amazon kjøper Whole Foods?

Publisert Sist oppdatert

Amazon kjøper Whole Foods for 13,7 milliarder dollar og aksjekursene til amerikanske og europeiske dagligvarekjeder falt umiddelbart flere present. Hva skjer?

Lucas og Salvador diskuterer betydningen av dette, og hvordan dette eventuelt kan påvirke Norge og Europa. Salvador påpeker at dette er et stort veddemål fra Jeff Bezos og at handelen blir finansiert med lån. Samtidig møter de ikke ubetydelig konkurranse fra Wallmart som ikke ligger på latsiden, med blant annet oppkjøpet av Jet.com.

Amazon signaliserer at fremtidens handel ikke er kun digital, men snarere en kombinasjon av fysisk og online. Og den som finner riktig kombinasjon raskest vil vinne. Eller er det ikke så enkelt?

Hverken Lucas eller Salvador tror nærbutikken kommer til å forsvinne med det første, men at konsepter som blander fysisk opplevelse med online convenience vil vi se mer av. Også i Norge. Mot slutten av episoden diskuterer vi også hvem av dagens norske aktører som er nærmest å gjøre alvor av slike planer.

Denne episoden, er som alle andre, for deg som prøver å forstå krysningspunktet mellom teknologi og økonomi. Dersom du ikke får minst ett nytt perspektiv etter å ha lyttet til denne episoden, så har vi gjort en dårlig jobb.

Send oss feedback og innspill på epost til Lucas (se under).

 

Powered by Labrador CMS