Jeff Bezos, daglig leder for Amazon. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File
Jeff Bezos, daglig leder for Amazon. Foto: AP Photo/Ted S. Warren, File

Amazon Web Services etablerer seg i Norge

Publisert Sist oppdatert

Amazons datterselskap blir Norges største leverandør av datasentre, med åpningen av det nye kontoret.

Amazons første lansering i Norge handler ikke om netthandel, men om datasentre. Skylagringsgiganten Amazon Web Services (AWS) har de seneste årene etablert seg i Sverige, Finland og Danmark, skriver E24.

Guido Bartels, nordisk sjef i selskapet, forteller i en pressemelding om grunnen til at Amazon nå også skal ha lokaler i Norge. Selskapet ønsker å være nærmere de norske kundene, slik at de lettere kan bistå med kompetanse om informasjonsteknologi og forretningsutvikling.

-- Vi skal med innovative produkter og løsninger hjelpe norske bedrifter med å vokse. Norges sterke økonomi, industri, teknologifokus og ingeniørkompetanse kombinert med landets egalitære verdier, gjør det ideelt for AWS. Vi ser frem til å jobbe tett med store og små bedrifter for hjelpe dem med å akselerere adopsjonen av AWS-skyen, sier han i pressemeldingen, skriver E24.

Amazon leverer tjenester innen databehandling, lagring, databaser, kunstig intelligens, tingenes Internett (IoT), maskinlæring, mobilitet og serverløshet for bedrifter.

Amazon er verdens største leverandør av datasentre og skybaserte IT-tjenester, skriver Dagens Næringsliv. De har allerede norske selskaper som DNB, Tine, XXL og Visma på kundelisten, men ønsker med det nye datasenteret å nå flere selskaper i Norge.

Powered by Labrador CMS