Teknologigantens yndling: Fuse kåret til årets tech-gründer

Publisert Sist oppdatert

Nå skal startupen få drahjelp av salgsteamet til Atea.

De siste par årene har appteknologiselskapet Fuse hentet både store investeringsrunder og priser. 80.000 utviklere over hele verden bruker tjenestene deres – fra enkeltindivider til Fortune 500-selskaper. Nå får gründer Anders Lassen og teamet nok en fjær i hatten. Og med prisen som årets startup følger drahjelp får for å nå ut til enda flere bedrifter.

– Å nå langt bredere og raskere ut enn hva vi ville klart på egen hånd er naturligvis svært attraktivt for oss. Vi gleder oss til å komme i gang med samarbeidet i Norge og på veien videre internasjonalt, sier Anders Lassen i en pressemelding fra Atea.

Selskapet danket ut flere andre gründere på veien mot prisen i kvalifiseringsrunder i Bergen og Trondheim, før det under konferansen Atea Community i Telenor Arena sto igjen fem startups som skulle gjøre sine siste pitcher overfor juryen. Til slutt falt valget på Fuse.

I begrunnelsen fra juryen heter det følgende:

«Selskapet som er Årets tech-gründer løser et reelt problem for store og små selskaper ved å tilby bedre tilgang på nøkkelsystemer for sluttbruker. Et høyt kompetent team med en god idé gjør at vi har stor tro på at løsningen både kan skaleres i Norge og i internasjonal sammenheng.»

Der var en tøff avgjørelse, ifølge administrerende direktør i Atea, Michael Jacobs.

– Det var svært mange gode ideer blant årets finalister. Vi har allikevel valgt å gå frem med Fuse, nettopp fordi vi ser at løsningen svarer til et behov som har eksplodert i både offentlig og privat sektor. Brukervennlige løsninger spiller kundene våre gode, og bidrar til å flytte samfunnet fremover.

Om konkurransen:

For å delta i "Årets tech-gründer" måtte techselskapene ha lansert, være i ferd med å lansere eller være i stand til å lansere et innoverende produkt eller en tjeneste for B2B-markedet innen kort tid. Gründerne måtte ha ambisjoner om å lykkes i et internasjonalt marked. Utover seirende Fuse, var det gründerselskapene Smart Plants, Adapt Retail, SoundsGood, Makeadrone, Secure Practice med videre til finalen.