Anita Krohn Traaseth til norske gründere etter Innovasjonstalen: Fortsett som dere gjør nå!

Publisert Sist oppdatert

Anita Krohn Traaseth ber norske gründere sette seg høye mål.

I talen ga Krohn Traaseth klarere føringer på hva norske myndigheter skal satse på fremover. Hun pekte ut seks bransjer og i rapporten Drømmeløftet la Innovasjon Norge også frem ti anbefalinger. Talen til lederen i Innovasjon Norge ble tatt godt i mot av både bransjen, organisasjonene og det politiske miljøet i går.

"Du ruuuuler, Anita @KrohnTraaseth! Svært gode 10 anbefalinger!" skrev Oslo Medtech-sjef Kathrine Myhre på Twitter.

"Vi må sikte mot de store problemene. Glem tradisjonelle bransjeskiller! Godt fra @krohntraaseth!" skrev Abelia.

"Bra @KrohnTraaseth. Tar utgangspunkt i bestillingen som ligger i FNs 17 utviklingsmål," skrev Kristin Skogen Lund i NHO.

"Bestillingen er gitt: Vi må skape forretningsmuligheter i å løse klimautfordringen og verdens bærekraftsmål," skrev Nina Jensen i WWF.

"Klyngene som omstillingsmotor er høyaktuell. Vi er klare for å bidra i utviklingen av morgendagens næringsliv!" twitret NCE Smart Energy Mar, næringsklynge innen energi og IT.

Shifter fikk noen kommentarer fra Innovasjon Norge-sjefen i etterkant av talen.

– Vi har hatt en enorm vekst i antall gründere og inkubatorer. Vi har gründere som tar samfunnsansvar, deler sine råd, for å hjelpe andre opp. Den kulturen må vi fortsette med, sier Krohn Traaseth til Shifter.

– Hva bør norske gründere gjøre mindre av?

– Gjør mindre av å sette begrensninger for seg selv. De må sette mål som er store og ambisiøse nok. Og så må de tørre å si det. Forskning viser at sannsynligheten for å lykkes er større hvis du har en uttalt ambisjon om hvor du vil, selv om det ikke er innafor i norsk kultur ennå.

– Hva er din oppfordring til norske investorer?

– Gå og se det som skjer i de nye næringene som vokser frem, lær dere det som skjer innenfor bioøkonomi, fintech, edtech og medtech. Her er det nye områder hvor norske investorer ikke har satset så mye. Det har vært mest eiendom.

Powered by Labrador CMS