Anita Krohn Traaseth. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Anita Krohn Traaseth. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Anita Krohn Traaseth er sjef ut desember: Blir rådgiver

Publisert Sist oppdatert

Hans Martin Vikdal (61) konstitueres som administrerende direktør for Innovasjon Norge fra januar 2019. 

Etter anbefaling fra Anita Krohn Traaseth og styreleder har Innovasjon Norges styre vedtatt at Hans Martin Vikdal går inn som konstituert administrerende direktør fra januar 2019, melder selskapet.

-- Styret starter sitt arbeid med å tilrettelegge for ny strategifase allerede i januar, og da syntes jeg det er mest ryddig at jeg ikke leder det arbeidet når jeg ikke skal fullføre perioden, forklarer Anita Krohn Traaseth til Shifter.

Hun presiserer at hun skal bistå og  være tilgjengelig.

-- Men det er ikke riktig at jeg skal lede det arbeidet, konstaterer hun.

"Udramatisk"

Styrerleder Gunnar Bovim sier til Shifter at det ikke er noen dramatikk i at Anita Krohn Traaseth går av som sjef allerede til nyttår.

-- Det er slitsomt for selskapet hvis det skal ha en direktør på oppsigelse, som egentlig vil drive med andre ting. Så dette er en udramatisk avgjørelse om  å skue fremover, og vi har derfor konstituert Hans Martin.

-- Har habilitet og det vi ikke vet hva hun skal gjøre når hun slutter i Innovasjon Norge vært et spørsmål?

-- Vi har ikke vurdert dette som en problemstilling, og ikke spurt om det heller. Hun har den samme lojalitetsplikten og er del av det samme habilitetsregelverket som tidligere, og dette regner vi med at hun ivaretar, noe hun også har sagt at hun skal ivareta. Det at hun slutter som daglig leder er av rent pragmatiske grunner.

Ikke vanlig arbeidsplikt

-- Er dette et første steg mot å la henne gå før oppsigelsestiden?

-- Vi har ikke planer om det. Hun ønsker å sitte ut tiden, og vi ønsker å ha henne. Hun har ikke vanlig arbeidsplikt, men er til disposisjon. Hun blir brukt så mye eller lite som konstituert leder finner at det er bruk for henne.

Bovim påpeker at dette er vanlig prosedyre når man skifter toppsjef i selskaper, og at dette derfor er det normale.

På onsdagens styremøte i Innovasjon Norge ble det også diskutert prosessen frem mot å finne en ny permanent leder for selskapet. Nå skal det pekes ut et rekrutteringsbyrå, og det nedsettes også et ansettelsesutvalg som skal jobbe med å fremme kandidater for styret, som til slutt tar avgjørelsen.

Revisor

Hans Martin Vikdal (61) er i dag selskapets CFO og leder divisjonen Finans og virksomhetsstyring, og tiltrer over nyåret som konstituert administrerende direktør.

– Anita og lederteamet har satt ambisjonene for neste år. Jeg ser fram til å lede arbeidet med å ta dem videre. Innovasjon Norge består av mer enn 700 svært kompetente og engasjerte mennesker. Vi skal videreføre de endringene Anita har satt i gang, samtidig som vi skal fortsette å levere topp tjenester til kundene våre, sier Vikdal i en pressemelding.

Han er utdannet statsautorisert revisor og begynte i Innovasjon Norges forgjenger, Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond, og har hatt lederstillinger i revisjonsselskapet Arthur Andersen, Sparebanken NOR og PwC.

 Hans Martin Vikdal konstitueres som administrerende direktør for Innovasjon Norge.
Hans Martin Vikdal konstitueres som administrerende direktør for Innovasjon Norge.

Vikdal har ifølge selskapet vært en del av ledelsen i Innovasjon Norge siden januar 2006 og CFO i Krohn Traaseths ledergruppe siden 2015.

– Med Hans Martin Vikdal har vi fått en fungerende administrerende direktør som kjenner selskapet godt, har lang erfaring, bred kompetanse og stor kontaktflate opp mot våre oppdragsgivere, sier styreleder Gunnar Bovim i pressemeldingen.

Krohn Traaseth har seks måneders oppsigelse, og vil frem til 31. mai 2019 stå til disposisjon for rådgivningsoppgaver tildelt av styreleder og konstituert administrerende direktør.

Powered by Labrador CMS