Stjerneakselerator i London går inn i Iris.ai. “Et sinnsykt bra nettverk,” sier Anita Schjøll Brede
Anita Schjøll Brede Hadde egentlig tenkt til å bli med i en akselerator, men det var før Iris-gründeren satt i et rom med Dave McClure og Niklas Zennström, og fikk øynene opp for Founders Factory.
Det har vært en ganske dårlig bevart hemmelighet at Anita Schjøll Brede har flyttet til London. Men hva hun har gjort der, har hun klart å holde litt bedre skjult. Men denne uka ble det «offisielt», at AI-startupen Iris har flyttet inn hos akseleratoren Founders Factory, et «barn» av den kjente lastminute.com-gründeren Brent Hobermans Founders Forum.
– Det begynte med at vi var på Founders Forum på Slush, der var Dave McClure og Niklas Zennström, og alt som kunne krype og gå av ledende investorer, forteller Anita Schjøll Brede til Shifter, og kaller det «et sinnssykt bra nettverk».
Investerer
6-månedersprogrammet på Founders Factory er såkalt «custom made», at gründerne selv er med og bestemmer opplegget.
– Vi setter opp mål for hva vi ønsker å oppnå. De har folk som kan hjelpe til med vekst, markedsføring, salg og andre ting, sier Schjøll Brede.
I tillegg investerer Founders Factory direkte i deltagerne i akseleratoren. Det er ikke kjent eksakt hvor mye de går inn med, men erfaringsmessig dreier det seg om mellom 25.000 og 30.000 pund – et forholdsvis lite beløp for Iris.ai som jakter langt større summer i den pågående finansieringsrunden.
– Dette er ikke en del av vår såkornsfinansiering. Det er mer en fortsettelse av presåkorn, sier Schjøll Brede.
Henter mer penger
Anita Schjøll Brede og Iris.ai har for øvrig travle dager. Startupen har fått mye oppmerksomhet de siste månedene, og før jul toppet det seg da Schjøll Brede var med i finalen i TechCrunch Disrupt. Men hovedfokuset er å jakte nye investorer.
– Fundraising tar jo alltid litt lenger tid enn man håper på. Vi jobber på, og har vært i mange spennende samtaler. Vi har et par «soft commits», men leter etter en «lead investor» som vil gå «all in», sier Schjøll Brede.
Hun presiserer at Iris-teamet har «penger på bok og er ved godt mot, selv om det er en tøff prosess».
– Når regner dere med å være i havn?
– I løpet av en måned eller to, men det er vanskelig å si eksakt, sier Schjøll Brede.
Imens fortsetter Iris.ai med å utvikle produktet videre, og teste ut sin nye forretningsmodell, med såkalte «sciathons».
– Det går veldig bra. Senest hadde vi en om livsstilsendringer blant diagnostiserte pasienter. Det som er veldig kult, er at det ikke nødvendigvis er fagekspertene som vinner, men de teamene som bruker Iris mest, som kommer best ut, sier Schjøll Brede.
Backet av norske engleinvestorer
Iris AI ble gründet i fjor, og hentet på kort tid inn tre millioner kroner fra i hovedsak norske engleinvestorer. Tharald Nustad, Thomas Berglund, Øyvind Grøndalen, Anders Lier, Sjur Dagestad, Sjur Thorsheim er inne på eiersiden. Selskapet var også med i 500 Nordics sin akselerator, under Sean Percival, og har en investering derfra.
Det produseres i dag enorme mengder med forskning, som intet menneske har muligheten til å komme seg gjennom. Ideen med Iris AI er å bruke kunstig intelligens til å «skanne» gjennom dette materialet på jakt etter svarene brukerne spør om.
Hør forøvrig også podcast med gründeren, der hun forteller om reisen hittil. Den har blant annet gått innom Silicon Valley.
20. april går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper. Vi er for øyeblikket utsolgt, men det er imidlertid mulig å sette seg på venteliste:
The Shift 2017
Foruten en lang rekke ledende norske gründere kommer gründeren av Indiegogo, Kronprinsen, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.
Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt
Hør også vår seneste podcast med Simon Souyris Strumse i Filmgrail.
Slik gikk han fra at han ikke visste hva en gründer var, til å selge leilighet og båt og satse alt, til nå å drive en lovende startup. Om selskapets nye satsing. Om hvorfor han helst skulle sett at folk er litt mindre opptatt av søkeord som mord, sex og blod, samt hvorfor færre bør investere i eiendom. Han forteller også om hvordan Filmgrail nå skal rulles videre ut i markedet, og hvorfor kino har en framtid. Dessuten om hans forhold til badstu, og hvorfor han gjerne tar med både bursdagsgjester og sin neste investor inn i varmen. Og mye annet.