Direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth. 
Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix
Direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth. Foto: Mariam Butt / NTB Scanpix

Innfører egen metoo-paragraf: Innovasjon Norge kaster ut investorer som går over streken

Publisert Sist oppdatert

– Vi kjenner jo til flere stygge saker som har ligget som et vått ullteppe over hele miljøet, sier Anne Worsøe i Bakken & Bæck - og ønsker det nye regelverket velkommen. 

I en oppdatert versjon av standardkontraktene for såkornsinvestorer er følgende nå inkludert:

«Innovasjon Norge har nulltoleranse for seksuell trakassering, annen form for trakassering og diskriminering i sin virksomhet. Innovasjon Norge forventer at TTOen/Inkubatoren og bedrifter det investeres i også har nulltoleranse for slik atferd i sine virksomheter.

Dersom det blir avdekket alvorlige forhold i strid med ovennevnte, kan Innovasjon Norge heve denne avtalen med øyeblikkelig virkning.»

– Dette er en stor og viktig milepæl for norske investorer og hele startup-miljøet, sier Worsøe.

Paragrafen er en av flere oppdateringer som ble gjort i utformingen av nye presåkornavtaler i 2017, ifølge Rannveig Fadum, leder for presåkornkapital i Innovasjon Norge.

– Temaet ble løftet frem i media og sto høyt på dagsorden, og vi så at stadig flere selskaper som jobber med gründere og investorer regulerte det etiske aspektet knyttet til uønsket atferd i avtaler. Innovasjon Norge ønsket å følge denne gode utviklingen, sier hun.

Worsøe gir Innovasjon Norge honnør.

– Vi kjenner jo til flere stygge saker som har ligget som et vått ullteppe over hele miljøet. Tidligere har enkelte av disse episodene ikke fått konsekvenser, det ser i hvert fall sånn ut fra utsiden når folk får fortsette etter at alvorlige episoder er blitt kjent, sier hun.

– Nå får Innovasjon Norge derimot et regelverk å lene seg på, og jeg tror det vil stramme opp norske investorer, sier hun.

Les også: Han vil få tech-menn til å oppføre seg: Mange tør ikke varsle om trakassering

Powered by Labrador CMS