95 prosent av landets psykologer får tilgang til videoveteran og tidligere Appear.in-gründer Svein Willassens nye løsning. -- De har lenge vært bortskjemt med å få pasienter på døra, sier psykologspesialist.
Annonse
Pasienten kan bo i Tromsø, psykologen sitte i Oslo. Videoløsningen Confrere kobler dem sammen - og sammenlignet med lignende aktører oppfyller tjenesten sikkerhetsnivå 4, den høyeste målt i helse- og omsorgssektoren.
– Og det er jo det aller viktigste, sier psykolog Henrik Riekeles Vik, daglig leder ved Oslo Psykologsenter.
Senterets online terapi har vært innom Skype, Googles Hangouts og Appear.in, men allerede i Confreres testperiode ble psykologen overbevist.
Annonse
– Sammenlignet med eksisterende løsninger, blir dette en mye mer naturlig arbeidsflyt for psykologen som ofte har timer tett i tett. Sjansen for å bli forstyrret blir mindre, sier videokonferanse-veteran og hodet bak: Svein Willassen.
Bygge produkt
Confrere er knapt ett år gammel, men allerede tatt i bruk av ulike profesjonsutøvere. Nå integreres også løsningen i PsykBase, journalsystemet hos 95 prosent av landets psykologer.
– Digital behandling bør ikke være forbeholdt visse aktører, så med dette samarbeidet gjør vi det mulig for enda flere å tilby online terapi med utgangspunkt i verktøyet de allerede bruker, sier Willassen.
Annonse
For to år siden ble han lei av politikk og lange møter - og sluttet hos Telenor-eide Appear-in. Året etter rekrutterte Willassen UX-designer Ida Aalen og utvikler Dag Inge Aas inn i sitt nye prosjekt. Teamet fikk tidlig en engleinvestering på 1,5 millioner kroner fra StartupLabs investeringsfond Founders Fund og Dirtybit-gründer Nicolaj Broby Pettersen.
Annonse
– Vi er fortsatt under utvikling og i en tidlig fase - og foreløpig finansiert tilfredsstillende, men kommer til å være på utkikk etter mer kapital i løpet av 2018. Vårt fokus er nå å bygge og teste produkt, sier Willassen.
– Rundt halvparten av befolkningen kommer til å slite med psykiske plager i løpet av livet, og tidlig intervensjon på nett vil være med å hjelpe flere, sier Lifekeys’ gründer Gudmundur Ebenezer - for øvrig også Shifters faste «gründerpsykolog».
– Vi tror digitale verktøy vil være viktige hjelpemidler for psykologer i fremtiden. Derfor er det bra at flere kommer på banen, sier Ebenezer.
Hans spådom støttes av Svein Øverland, styremedlem i DigPsyk, psykologenes forening for digital helse.
– Jeg mener psykologer lenge har vært altfor bortskjemt med å få «levert pasienten på døra», og vi ser med glede på alle løsninger som gjør psykologi og psykologer mer tilgjengelig, sier psykologspesialisten om Confrere.