Geir Samland fra AspIT / PsykBase sammen med Svein Willassen i Confrere. Foto: Confrere.

Video-gründer digitaliserer landets psykologer – samarbeider med ledende journalsystem

95 prosent av landets psykologer får tilgang til videoveteran og tidligere Appear.in-gründer Svein Willassens nye løsning. — De har lenge vært bortskjemt med å få pasienter på døra, sier psykologspesialist.

Pasienten kan bo i Tromsø, psykologen sitte i Oslo. Videoløsningen Confrere kobler dem sammen – og sammenlignet med lignende aktører oppfyller tjenesten sikkerhetsnivå 4, den høyeste målt i helse- og omsorgssektoren.

– Og det er jo det aller viktigste, sier psykolog Henrik Riekeles Vik, daglig leder ved Oslo Psykologsenter.

Senterets online terapi har vært innom Skype, Googles Hangouts og Appear.in, men allerede i Confreres testperiode ble psykologen overbevist.

– Sammenlignet med eksisterende løsninger, blir dette en mye mer naturlig arbeidsflyt for psykologen som ofte har timer tett i tett. Sjansen for å bli forstyrret blir mindre, sier videokonferanse-veteran og hodet bak: Svein Willassen.

Bygge produkt

Confrere er knapt ett år gammel, men allerede tatt i bruk av ulike profesjonsutøvere. Nå integreres også løsningen i PsykBase, journalsystemet hos 95 prosent av landets psykologer.

– Digital behandling bør ikke være forbeholdt visse aktører, så med dette samarbeidet gjør vi det mulig for enda flere å tilby online terapi med utgangspunkt i verktøyet de allerede bruker, sier Willassen.

Dag Inge Aas, Ida Aalen og Svein Willassen. Foto: Confrer AS.

For to år siden ble han lei av politikk og lange møter – og sluttet hos Telenor-eide Appear-in. Året etter rekrutterte Willassen UX-designer Ida Aalen og utvikler Dag Inge Aas inn i sitt nye prosjekt. Teamet fikk tidlig en engleinvestering på 1,5 millioner kroner fra StartupLabs investeringsfond Founders Fund og Dirtybit-gründer Nicolaj Broby Pettersen.

– Vi er fortsatt under utvikling og i en tidlig fase – og foreløpig finansiert tilfredsstillende, men kommer til å være på utkikk etter mer kapital i løpet av 2018. Vårt fokus er nå å bygge og teste produkt, sier Willassen.

Digitale psykologer

Shifter har nylig omtalt oppstartsselskapet Braive, en «verktøykasse» med animerte videoer for å kunne takle mentale utfordringer. I rekken av digitale tilbud havner også online-psykologen LifeKeys.

– Rundt halvparten av befolkningen kommer til å slite med psykiske plager i løpet av livet, og tidlig intervensjon på nett vil være med å hjelpe flere, sier Lifekeys’ gründer Gudmundur Ebenezer – for øvrig også Shifters faste «gründerpsykolog».

– Vi tror digitale verktøy vil være viktige hjelpemidler for psykologer i fremtiden. Derfor er det bra at flere kommer på banen, sier Ebenezer.

Hans spådom støttes av Svein Øverland, styremedlem i DigPsyk, psykologenes forening for digital helse.

– Jeg mener psykologer lenge har vært altfor bortskjemt med å få «levert pasienten på døra», og vi ser med glede på alle løsninger som gjør psykologi og psykologer mer tilgjengelig, sier psykologspesialisten om Confrere.

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Ledige stillinger

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg