Svein Yngvar Willassenv sluttet i Telenor-eide Appear.in tidligere i år. Ingrid Ødegaard i Telenor-eide Appear.in er fornøyd med at Trello tilgjengeliggjør tjenesten via sin plattform. Foto: Appear.in

Sjefen slutter i "Telenor-startupen": Appear.in. Ville ikke bruke mer tid på lange møter og politikk

Publisert Sist oppdatert

Sjefen for Appear.in, Telenors «suksess-startup», gir seg hos telecom-giganten. Ville ikke bruke mer tid på lange møter og politikk.

Alle store selskaper liker å peke på noe innovativt de har gjort, og spesielt ting som har hatt suksess. DNB er ikke redde for å nevne Vipps i annenhver setning, og Telenor, på sin side, trekker gjerne frem videokonferanse-tjenesten Appear.in, som blant annet er integrert i prosjektverktøyet Trello, som brukes av 16 millioner mennesker.

Nå tar imidlertid sjefen for den suksessfulle videokonferanse-tjenesten sin hatt og går.

–Hvorfor slutter du?

–Jobben handlet stadig mer om å jobbe med byråkrati i en stor organisasjon enn å jobbe med innovasjon og produktutvikling, som jeg synes er spennende. Jeg har startet mange ting tidligere og synes det er spesielt spennende å bygge ting. Nå var vi kommet til et punkt med Appear.in hvor prosjektet fortjente noen som var bedre til å ta det videre, så kan mine kvaliteter brukes andre steder, sier den avgåtte sjefen Svein Willassen til Shifter.

Han forteller at han har vært i Telenor i snart syv år og at det var på tide å komme seg videre.

–For å sette det litt på spissen: Er det ikke rart at store selskaper snakker om å tiltrekke seg innovative, digitale hoder, men så klarer de ikke å beholde dem, som deg?

–Ja, det er problemstilling jeg er delvis enig i. Samtidig har jeg vært i Telenor i snart syv år, så det trenger ikke nødvendigvis være et problem at jeg slutter. Det kan være bra, faktisk. Utfordringen blir jo å tiltrekke seg slike folk av samme type kaliber, sier Willassen.

Saken fortsetter under...


SJEKK UT: Husk å sette av 20. april, for da går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper.


–Hadde ikke lenger lyst til å bruke tiden min på å sitte i lange møter

–Selv om prosjektet vårt har vært en intern startup, så kommer man ikke utenom at det skjer i en stor organisasjon.  Jeg har sett på det som min rolle å verne teamet mot det negative ved å være en del av en stor organisasjon, men også løfte frem det positive ved å være en del av Telenor. Dette har til sammen påvirket valget mitt. Jeg hadde ikke lenger lyst til å bruke tiden min på å sitte i lange møter, drive med politikk osv. Dette er egenskaper som er viktige i en stor organisasjon, men som er et stykke fra det jeg vil drive med, sier Willassen.

–Hva skal du gjøre nå?

–Nå skal jeg starte en ny startup. Jeg har gjort det noen ganger før, og jeg må sørge for å lage et produkt folk trenger. Det er en typisk teknologfelle å gå i, å ta utgangspunkt i en løsning. Den fellen har jeg gått i før, men har den jeg ikke tenkt å gå i en gang til.  Jeg vet ikke hva produktet skal være ennå, og skal bruke alle min tid på å finne et behov som er sterkt nok til at mange ønsker å få det løst, sier han.

–Kan det handle om hva som helst?

– Nei, jeg kommer ikke til å lage ski. Ha ha. Det vet jeg ikke noe om. Jeg har jobbet med videokonferansesystemer og dataetterforskning/sikkerhet tidligere, og tror jeg vil holde meg innenfor det, sier Willassen som blant annet har en Phd i «Digital forensics» fra NTNU, og han har tidligere jobbet i Økokrim.

– Min erfaring er at det er vanskeligere å finne et behov som er sterkt nok til at mange vil få det løst enn å finne en løsning, og jeg har lyst til å start med det vanskelige. Jeg kan jobbe litt på egenhånd i starten, men vil etter hvert se meg om etter andre som vil være med, sier Willassen, og legger til at han kommer til å sitte på StartupLab fra neste uke.


Husk å sette av 20. april, for da går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper:

The Shift 2017

Foruten en lang rekke ledende norske gründere kommer gründeren av Indiegogo, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt.