Daniel Ek, Founder and CEO, Spotify speaks onstage at Spotify Press Announcement on May 20, 2015 in New York City. (Photo by Michael Loccisano/Getty Images for Spotify)

Spotify utfordrer iTunes -- inngår avtale med Samsung

Publisert Sist oppdatert

Spotify har inngått en avtale om at musikktjenesten skal integreres i Samsungs produkter.

Dette skal gjøre det lettere for brukere å oppdage Spotify, i følge Music Business Worldwide og Breakit. Etter planen skal Spotify inkluderes i både mobilene, lesebrettene og Samsung Smart TV. Spotify blir dermed den eneste musikktjenesten som er fullt integrert med Samsung Music og den digitale assistenten Bixby, en konkurrent til Siri og Alexa.

Daniel Ek, gründer av Spotify, mener at det langsiktige samarbeidet mellom Spotify og Samsung vil gi Samsungbrukere "den beste mulige opplevelsen av musikkstreaming", samt gjøre det lettere å oppdage ny musikk.

-- Det tillater oss å skape en sømløs lytteropplevelse sammen med lytteren, noe som hadde vært vanskelig for oss begge alene, sier Ek til Music Business Worldwide.

Samarbeidet er ment å redusere friksjonen som kan oppstå når en Samsung-bruker for eksempel skal gå fra å høre på musikk på mobilen, til å ha den samme musikken på høyttalerne.