Apple CEO Tim Cook. Arkivfoto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

Apple setter Siri-avlytting på pause

Magnus Peter Harnes

Magnus Peter Harnes

Journalist

Publisert 2. august 2019

Få dager etter The Guardians avsløring om at Apple lar eksterne konsulenter lytte til opptak av iPhone-brukernes bevisste eller ubevisste interaksjon med taleassistenten Siri, setter de programmet på pause.

Det melder flere internasjonale medier.

Hensikten med lytte-programmet var å la uavhengige personer vurdere og gi tilbakemeldinger om «atferden» til taleassistenten Siri. En anonym varsler fortalte The Guardian at det medførte at konsulenter jevnlig hørte «konfidensiell medisinsk informasjon, narkohandler og lydopptak av folk som har sex.»

Google og Amazons Alexa har liknende programmer, men til forskjell fra Apple har de gitt brukerne anledning til å ikke delta. Det nærmeste Apple-brukere kommer, er å skru av taleassistenten.

Apple opplyser overfor flere internasjonale medier, deriblant Techcrunch, at programmet ikke avluttes, men settes på pause til de blant annet har fått på plass en løsning som lar brukere velge om de vil være med.

Fortsatt gjenstår en rekke spørsmål om Apples håndtering av private lydopptak. Selskapet har for eksempel ikke kommentert hvorvidt de vil slutte å lagre lydopptak selv om man etterhvert melder seg av lytteprogrammet.

Bransje: 

Meld deg på Shifters nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.