Arash Saidi og John Antonio Nilsen i Convertelligence. Foto: Convertelligence
Arash Saidi og John Antonio Nilsen i Convertelligence. Foto: Convertelligence

Milliardær satser på chatbot-gründere: Men har vokst lenge uten å trenge

Publisert Sist oppdatert

Convertelligence har hanket inn flere storkunder, nå var de klare for å hente inn en storinvestor.

I snart to år har Arash Saidi og John Anonio Nilsen sitt gründerprosjekt vokst raskt uten å ha en eneste ekstern investor. Nå melder Dagens Næringsliv at de to har fått inn den kjente investoren Erik Must på eiersiden, gjennom hans investeringsselskap Erik Must AS. Etter investeringen sitter milliardæren med  20 prosent av aksjene i startupen.

Selskapet kombinerer kunstig intelligens og språkteknologi til å effektivisere og bedre kundeservice. Løsningene kan gjøre at roboter kan forstå og svare med naturlig språk på det kundene spør om. De har allerede flere kunder på plass, og ble i fjor vinter plukket ut til den nye akseleratoren DNB og StartupLab driver sammen. Ifølge DN har gründerne både DNB, Obos og Visma som kunder, og har nå 20 ansatte.

Samtidig går Must inn i styret i Convertelligence.

Verken Must eller gründerne ønsker å gå nærmere inn på selve investeringsbeløpet eller hvor høy verdivurderingen er.

– Jeg synes ikke beløpet de fikk er det viktige. La meg si det slik, vi har sagt at vi skal bidra til at selskapet blir noe stort, så får vi se hva vi må hjelpe til med underveis, sier Must til DN.

Convertelligence har ifølge artikkelen løpende kontrakter som tilsvarer to millioner kroner i årlige lisensinntekter, og selskapet forventer en kraftig økning i 2018. De hadde en omsetning på 4,5 millioner i fjor, og gikk i pluss.