Skadehjelpsgründere vant millioninvestering: Stopper blødninger mer effektivt
Aristeia vil stoppe alvorlige blødninger både lettere og mer effektivt, og kan spare forsvarsindustrien for enorme summer. Nå har de vunnet Angel Challenge Healt, og en million fra investorene.
Aristeia -- en startup som utvikler en turniké-løsning for å stoppe blødninger ved skader -- vant Angel Challenge sin helsekåring i går kveld. Gründeren Gard Fostad Moe forteller at millionen startupen nå henter fra investorene i englenettverket -- etter å ha gått seirende ut -- vil bli brukt på regulatoriske godkjenninger, prototyping og patentering.
-- Jeg er veldig fornøyd med Angel Challenge Health-programmet og føler vi har utviklet oss i løpet av programmet. Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger som jeg har bygd videre på. Det var også sterke start-ups i gruppa som gjorde at lista ble lagt høyt. Vi ser frem til å ferdigstille prototypingen ved Forsvarets forskningsinstitutt og ønsker å akselerere prosjektet. Vi ser derfor etter 2-3 større investorer som er interessert i å være med på skaleringen, forteller Moe på epost til Shifter.
Løsningen fra Aristeia skal være mer effektiv og enklere å sette på enn det tidligere turnikéer har vært, og skal etter planen spare forsvaret for store pengesummer. Nødhjelpsturnikéen vil kunne brukes i militær og sivil traumebehandling. Selskapet har inngått partnerskap med det norske forsvaret, og er for tiden en del av Forskningsparken, som tilhører Universitetet i Oslo.
Produkter for selvstendighet, læring og medisinbruk
De andre deltagerne i kåringen var Dignum, Depict, Lundelab, og SmartLab Solutions. I en pressemelding fra OHOI fortelles det om de ulike startupene som deltok i kåringen:
Dignum er et toaletthjelpemiddel som skal hjelpe dem med ryggmargsskade og lignende utfordringer å gå på do selv. Ideen til produktet kom fra Tord Are Meisterplass, som har en komplett ryggmargsskade og derfor er en av brukerne. Verktøyet har flere funksjoner, og kan også inspisere hud og sår, fordi det rommer et speil som gir brukeren bedre oversikt.
Depict har som mål at brukerne skal oppnå riktig legemiddelbruk. Pasienten skal få informasjon om legemidlene lett tilgjengelig. I januar 2017 fikk Depict sin første fulltisdssansatte farmasøyt, og fra mai 2017 har Depicto vært tilgjengelig kommersielt.
LundeLab utvikler treningsverktøy for barn og ungdom som sliter med psykiske utfordringer. Verktøyet er ment å gi dem bedre livskvalitet. Verktøyet i seg selv er å drive kognitiv trening gjennom bruk av dataspill. I en pressemelding fra OHOI henvises det til at barn og ungdom med konsentrasjonsvansker kan få hjelp av verktøyet.
SmartLab Solutions er en startup som skal bekjempe antibiotikaresistens. Innen 2050 regner man med at ti millioner mennesker vil dø av nettopp denne formen for resistens, men SmartLab Solutions teste om det er behov for antibiotika i behandlingen av den enkelte pasient. Testene skal være billige og smarte, så det ikke er noen høy terskel for å bruke dem. Resultatene vil registreres, men vil også være anonyme.
Angel Challenge-programmet som de fem startupene deltok i, har pågått siden oktober 2017. I månedene som har gått siden dét har alle vært gjennom workshops, forelesninger og nettverksbygging. Fire av fem av finalestartupene er del av Aleap-teamet.