17.000 nøkkelleveringer på tre måneder: Nå drar Sharebox til London
I løpet av 2019 har selskapet planer om å være til stede på tre kontinenter.
Sharebox forenkler overlevering av diverse småting via sentralt plasserte skap på døgnåpne kiosker. Skapene lukkes og låses opp via en app, og gjør at brukerne ikke trenger å møtes til et eksakt klokkeslett. Og der siste året har det blitt fart på overleveringen, ikke bare av nøkler til korttidsleie som lenge har vært det vanligste, men også andre ting som billetter eller bruktsalg.
-- Vi når stadig frem til nye brukere og eksisterende brukere kommer tilbake. Det er vi glade for. Vi ser også at integrasjon med andre plattformer gir større vekst en passiv markedsføring over sosiale medier. Vi hadde flere aktive brukere i den dårligste måned i 2018 enn den beste måned i 2017. Vi vokser raskere enn delingsøkonomien generelt, som følge av at vi også leverer tjenester til den «gamle» økonomien, sier selskapets toppsjef, Arne Eivind Andersen.
Fikk med KeyKeeper på kjøpet
Shifter har også tidligere skrevet om delingstjenesten, da i forbindelse med at de hentet fem millioner og kjøpte opp konkurrenten Swapsafe, og fikk KeyKeeper med på kjøpet.
-- Vi er spent på å se hva folk vil dele når de forstår hvor enkelt det er å leie en "luke" hos oss, legge inn en nøkkel eller noe annet, og så bare bruke en app for å koble seg til en mottaker, sier Andersen i en pressemelding.
De seneste tre månedene har 6.866 brukere vært innom appen, og i samme periode ble det gjort hele 17.200 nøkkelleveringer. 2.799 brukere har vært innom i løpet av de seneste 30 dagene. Sharebox sikter på å lansere tjenesten på Amazon etterhvert, på grunn av etterspørselen etter Sharebox'er -- og i løpet av 2019 har selskapet planer om å være til stede på tre kontinenter.
-- Gjennomtenkt system
London regnes som et av verdens "hotteste" markeder for korttidsleie, og Sharebox signerer nå nye lokasjonsavtaler med døgnåpne kiosker, butikker og møteplasser. I tillegg til å gå inn i England, skal Sharebox også lansere tjenestene sine i Spania, Estonia og andre land i Europa -- og har kjøpt opp selskaper i Danmark, Tyskland og Spania. Selskapet har allerede lansert tjenesten i Norge, Danmark og Sverige.
Alle data om brukerne samles inn i henhold til GDPR, og myndighetene i det enkelte land vil overvåke boksene etterhvert som digitale delingsnettverk blir mainstream og ting skal deles mellom fremmede.
-- Da vi lanserte Sharebox for to år siden, ble vi kontaktet av politiet. Da vi forklarte hvordan det virker og at det er ID-verifisering av alle brukere med både mobilnummeret og kredittkortet deres, forstod de at vårt system er gjennomtenkt, sier Andersen i pressemeldingen.