Sevendofs kjerneteam: Jørgen Veiby, Johannes Hatle Lundgaard, Jostein Furseth, Per Magnus Veierland og Alfredo Clemente. Foto: Sevendof
Sevendofs kjerneteam: Jørgen Veiby, Johannes Hatle Lundgaard, Jostein Furseth, Per Magnus Veierland og Alfredo Clemente. Foto: Sevendof

Sevendof får luft under vingene med nytt millionprosjekt

Publisert Sist oppdatert

Det norske droneselskapet har fått innvilget to nye prosjekter, verdt henholdsvis åtte og nær tjue millioner kroner. 

Tidligere i høst lukket droneselskapet sin første investeringsrunde på ti millioner kroner - med blant andre BKK Grønn InVest i ryggen. Nå melder Sevendof om nye millioner som skal realisere selskapets industrielle dronenettverk.

Innovasjon Norge og Sevendofs pilotkunder TrønderEnergi Nett og Eidsiva Nett bidrar nå for å gjennomføre et innovasjonsprosjekt med en ramme på 8,48 millioner kroner. Prosjektets mål er å utvikle en tjeneste for automatisk linjebefaring av strømnettet med droner - da disse har potensiale til å forbedre personsikkerhet, redusere både støy og inspeksjonskostnader sammenlignet med dagens bruk av helikopter, ifølge Sevendof.

– Vi antar at vi kan spare kostnader både på befaring og analyse av data, samt at vi raskt kan sjekke linjer etter at de har vært påvirket av uvær. I tillegg vil droner være et mer miljøvennlig alternativ enn tradisjonelt helikopter, samt et mye bedre alternativ enn helikopter i urbane strøk, sier driftsleder for forskning og utvikling i TrønderEnergi Nett, Arnt-Magnar Forseth i en pressemelding.

To millionprosjekter

Parallelt har EUREKA, EU-organet for innovasjon, innvilget et prosjekt med en ramme på to millioner euro, der Sevendof samarbeider med SINTEF og svenske Visimind.

Sevendof skal ifølge egen pressemelding, utvikle et industrielt dronesystem bestående av en langdistansedrone med en hybridmotor, kombinert med en dronestasjon med støtte for automatisk refylling av drivstoff.

Visimind gjennomfører i dag helikopterinspeksjoner av strømnett, og skal i prosjektet utvikle en avansert sensorpakke for strømlinjeinspeksjon som er tilpasset Sevendof sin drone. SINTEFs rolle er å bistå med sin ekspertise for optimalisering av aerodynamikk og strukturell analyse av Sevendof sin drone.

– Støtten vi mottar fra våre pilotkunder TrønderEnergi Nett og Eidsiva Nett, samt Innovasjon Norge og EUREKA, betyr at vi kan oppskalere vårt selskap og realisere den første versjonen av vår droneplattform, slik at vi kan løse viktige oppgaver for våre kunder, sier Per Magnus Veierland, selskapets CEO.

Les også: Henter millioner til å gjøre droner intelligente

Fakta:

  • Sevendof AS er et norsk droneselskap fra Trondheim.
  • Bedriften springer ut av NTNU og ble stiftet i 2016 av masterstudenter fra teknisk kybernetikk, maskin og NTNUs Entreprenørskole.
  • Sevendof utvikler et industrielt dronenettverk for å levere dronetjenester til bedriftskunder.
  • Deres mål er å stasjonere droner med lang rekkevidde i felt som gjøres tilgjengelige til å løse oppdrag for brukere.
  • Oppdragene gjennomføres automatisk av dronene ved hjelp av deres autonomi, og med oppsyn fra Sevendof sitt kontrollsenter.
Powered by Labrador CMS