Edtech Foundry arrangerer chatbot-meetup på BI i Oslo. Kristian Collin Berge er daglig leder i Edtech Foundry. Her sammen med Nina Ronæs, en av underviserne på BI som tester chatbots i undervisningen sin.

Arrangerer Norges første chatbot meetup

Chatbots er fremtiden. Derfor må vi bygge kompetanse nå, mener Kristian Collin Berge.

–Vi arrangerer Norges første bot-meetup, sier Kristian Collin Berge,  daglig leder for Edtech Foundry og universitetslektor ved senter for entreprenørskap.

En chatbot er et program som er designet for å chatte med mennesker via  eksempelvis meldingsplattformer. Bot-en kan utføre alt fra enkle ting som å foreta søk basert på spørsmål til å svare på komplekse spørsmål fra brukerne.

–Bots er en megatrend på verdensbasis. Det sies at chatbots er det tredje paradigmet. Det første var websider gjennom nettlesere. Det andre var apper og det tredje paradigmet er chatbots gjennom chat-apper, sier Collin Berge til Shifter.

På onsdag arrangerer de en meetup på BI i Oslo hvor de blant annet får besøk av Jakob Reiter, som ifølge arrangmentsplakaten er kurator på botspot.vienna og en av de ledende bot-lagerne i Europa. I tillegg skal Konsus, Snapsale og Sure holde innlegg.

Shifter har tidligere omtalt både Sure!, som lager en personlig concierge-tjeneste via Facebook Messenger, og Konsus som nylig hentet 1,7 millioner kroner fra Slack. Konsus har blant annet utviklet en bot til Slack, som gjør at man via Slack kan kjøpe Konsus’ tjenester.

–I Edtech Foundry jobber vi med chatbots for utdanning , så vi har en interesse av at det bygges et miljø og kompetanse på å lage chatbots i Norge, slik at norske selskaper står bra posisjonert til megatrenden internasjonalt, sier Collin Berge.

Han er spent på hvor mange som dukker opp på onsdag. Er du interessert i chatbots, kan du sjekke ut arrangementet her.

OBS!!! NYHET!! Vi har lansert podcast! Søk på «Shifter» i podcast-klienten du vanligvis bruker.

I Shifters første podcast forteller Kolonial-gründer Karl Munthe-Kaas om hvordan de startet selskapet, hvilke utfordringer de støtte på og hvorfor han ikke har tro på matkassene.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Lucas Weldeghebriel

Lucas Weldeghebriel

Journalist og gründer i Shifter

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg