Tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam, tar over som styreleder i
wheel.me.
Tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam, tar over som styreleder i wheel.me.

Næringslivstopp til wheel.me: Walter Qvam er ny styreleder

Publisert Sist oppdatert

Tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Hafslo Qvam, blir styreleder i wheel.me - rett før en planlagt storrunde. 

Selskapet utvikler autonome hjul, og har som mål å bli verdensledende på innendørs mobilitet innen 2022.

Walter Hafslo Qvam er utdannet sivilingeniør fra NTH i 1979 med tilleggsutdannelse fra INSEAD i Singapore fra 1985. Han har foruten å være konsernsjef i Kongsberg Gruppen mellom 2008 og 2016, også vært direktør i DNV (nå DNV GL), NSB og Gemini Consulting.

Hafslo Qvam er i dag styreleder i PGS, Sintef og Digital Norway, og går nå inn som styreleder i oppstartsselskapet wheel.me.

– wheel.me er et av de mest spennende selskapene i Norges stadig større og sterkere oppstartsmiljøer, og da Atle spurte meg om jeg ville ta på meg styrelederrollen bestemte jeg meg raskt for å takke ja, sier Qvam.

Les også: Hjulrobotene kommer: «Endevender» huset på kommando

20 millioner kroner

Timenes og Qvam ble kjent med hverandre gjennom KongsbergHow, et program i regi av Kongsberg Innovasjon, der innovatører og industriledere møtes for å dele innsikt.

– Med Walters erfaring fra blant annet Kongsberg Gruppen får vi inn industrikompetanse som er veldig viktig for oss i den neste fasen vi går inn som selskap, sier CEO, Atle Timenes.

  • wheel.me ble etablert i 2013, og har i dag 12 ansatte.
  • Selskapet eies av de ansatte og venturefondet Idekapital Fund 1.
  • Selskapet har tidligere mottatt støtte fra Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og EU (Horizon 2020 og Eurostars).

Selskapet som vil la deg snakke med hjulene på gjenstander du skal flytte, jobber i disse dager med en emisjon på minimum 20 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS