Gründer og daglig leder Aurora Klæboe Berg i Megacool. Foto: Presse

Dirtybit-gründerne selger Megacool: "Kan komme lengre og raskere enn på egen hånd"

Publisert Sist oppdatert

Aurora Klæboe Berg i Megacool var på investorjakt da nederlandske Medal spurte om å få kjøpe.

Gjengen i Megacool var i gang med en ny emisjon, da de fikk flere henvendelser rundt oppkjøp. En av dem var mer interessante enn de andre.

-- Vi har tidligere ikke vurdert slike henvendelser, men vi tok nå en runde med oss selv og investorene våre for å se hva som ville være strategisk best videre. Vi hadde en plan om å få til mye på egen hånd, men i dialog Medal ble det tydelig at vi kan komme oss enda lengre og raskere enn på egen hånd, forteller gründer Aurora Klæboe Berg til Shifter.

Hun grunnla Megacool sammen med Tarjei Husøy og Nicolaj Broby Petersen, gründerkollegaen fra Dirtybit, selskapet bak spillsuksessen Funrun. Startupen gjør det enkelt for mobilspillere å dele opplevelser med venner. Dette gjør de ved at de får en kort film/GIF-snutt av høydepunkt fra spillet som de kan dele på tvers av meldingsapper og sosiale medier.

Klæboe Berg viser til at Medal.tv har et produkt som komplimenterer det Megacool gjør. Der Megacool lager en kort GIF-snutt fra et høydepunkt i spillet, gjør Medal det samme for PC.

-- Vi valgte da å starte en prosess med dem hvor vi ble enige om oppkjøp.

Tarjei Husøy, Nicolaj Broby Petersen og Aurora Klæboe Berg startet Megacool. Foto: Megacool

Finansielle muskler

Startupen med hovedsete i Silicon Valley har tidligere hentet 12 millioner kroner fra norske Alliance Venture og Norselab, der Aksel Lund Svindal er en av de sentrale bidragsyterne.

-- – Vi tror en løsning på dette problemet vil skape verdier for økosystemet som helhet. Vi er svært imponert over Megacools tilnærming og dype kunnskap om spillindustrien. Det er dette som gjør at vi ønsker å samarbeide med dette sterke teamet, sa partner Arne Tonning i Alliance Venture den gangen.

Tilførselen av kapital har imidlertid vært en del kraftigere hos Medal. Det nederlandske selskapet hentet 3,2 millioner dollar fra Backed VC og Initial Capital i februar i år, før de nå i september fylte på med ytterligere 9 millioner dollar i en A-runde ledet av Horizons Ventures.

Fra samarbeid til salg

Megacool-teamet møtte gjengen i Medal allerede tilbake i 2016 under Casual Connect-konferansen i San Fransisco.

Den gangen utviklet Medal et mobilspill, og var interessert i å integrere Megacools teknologi. Senere snudde de om til å jobbe med det de er i dag, en markedsledende plattform for deling av spillopplevelser på PC. Nå blir det hver dag lastet opp rundt 100.000 videoklipp fra spill til plattformen.

-- Vi har samarbeidet med Medal i flere prosjekter de siste årene, forteller Klæboe Berg, om prosessen frem mot oppkjøpet.

Megacool har i dag over 50 spillselskaper blant kundene sine, som nå blir med over på Medal-plattformen. Store deler av teamet blir også med videre når Megacool nå blir en del av Medal.

-- Når vi slutter oss til Medal-familien vil det ikke bare gjøre at vi kan gå raskere frem med mer ressurser, men det vil også gjøre det mulig med en forretningsmodell som virker for både store og små spillutviklere, påpeker Klæboe Berg i et nylig publisert Medium-innlegg.

Noe av det første de gjør sammen, er å lansere en omfattende gratisversjon for spillutviklere  som vil integrere Megacools delingsteknologi sine spill.

Betingelsene for transaksjonen er konfidensielle, og partene går derfor ikke ut med nærmere detaljer om tallene i dealen.