Teamet bak Bædi & Børdi, fra venstre til høyre: Linda Skipnes Strand, Alexander Nordaas og Helen Amundsen Halten. Helt til høyre sitter selskapets investor, Jørn Eidissen. Foto: Bædi & Børdi.
Teamet bak Bædi & Børdi, fra venstre til høyre: Linda Skipnes Strand, Alexander Nordaas og Helen Amundsen Halten. Helt til høyre sitter selskapets investor, Jørn Eidissen. Foto: Bædi & Børdi.

Bædi & Børdi til topps i World Summit Awards

Publisert Sist oppdatert

Blant 400 nominerte fra 104 land står nå 40 vinnere fra 26 land igjen - med Bædi & Børdi som den eneste kandidat fra Norge. 

I mars reiser teamet bak Bædi & Børdi, som utvikler digitale reiseguider for barn, til WSA Global Congress i Calais i Portugal, for å motta prisen i kategorien Culture and Tourism.

Linda Skipnes Strand, en av gründerne og daglig leder i Bædi & Børdi, forteller at prisen gir en ekstra motivasjon.

– Det er en stor ære for oss å være en av vinnerne i World Summit Awards.  Å få en slik anerkjennelse i en tidlig fase i vårt gründerprosjekt gjør oss ekstra motiverte for å jobbe videre med prosjektet og gjøre dette til en så bra løsning som mulig, sier Strand i en pressemelding.

Bædi & Børdi er to animerte karakterer - en sau og en fugl - som guider barn gjennom diverse attraksjoner når de er med familiene sine på ferieturer. Guidingen skjer via iPad'er.

Lokker barna med vikinger og troll

Inntil videre har ikke gründerne mottatt noen begrunnelse for hvorfor akkurat de var blant de seirende, men Strand forteller at dette er noe de får vite mer om i Portugal. Vinnerne er fordelt utover åtte ulike kategorier, og Bædi & Børdi er altså vinnere av kategorien Culture and Tourism.

Shifter har også tidligere skrevet om gründerne og de digitale reiseguidene, i forbindelse med nominasjonen til World Summit Awards. Da fortalte Strand om hvilken målgruppe de først og fremst ønsker å nå ut til.

– Foreløpig er hovedmålgruppen vår museer og reiseguider som har mye å formidle, men som sliter med å formidle det til barn. Norsk historie er kjempespennende, med vikinger og troll, og det eneste som mangler, er formidling som interesserer barn. Med Bædi & Børdi kan museene og reiseguidene formidle bedre, samt øke læringen om norsk historie og kultur. Alt sammen på en mer barnevennlig måte, sa Strand den gang.

World Summit Awards-prisene deles ut i regi av FN og Unesco. De premierer digitale løsninger som skal gjøre samfunnet bedre, i tråd med FNs bærekraftsmål.

Powered by Labrador CMS