Berg Moe i Gründerklubben, sammen med Cecilie Rochstad og Marit Wright, i Bedriftsforbundet.

Bedriftsforbundet inngår samarbeid med Gründerklubben

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 28. februar 2017

– I en fremtid der vi ikke kan leve av oljen, blir gründerne viktige for norsk økonomi fremover, sier Olaf Thomessen, adminsitrerende direktør i Bedriftsforbundet.

Gründerklubben, med sine 10.000 medlemmer, skal nå samarbeide med Bedriftsforbundet for å fremme rammevilkårene for gründere. 

-Gründerrollen er i endring. Bedriftsforbundet har jobbet med gründerne i 25 år og fulgt utviklingen. I en enorm teknologisk utvikling trenger gründerne andre rammevilkår enn for bare få år siden. Det må helt overordnet bli enklere å starte ny virksomhet, sier Olaf Thommesen i en pressemelding fra Gründerklubben.

Gründerklubben er for gründere, men også åpen for andre som jobber for at Norge skal bli verdens mest innovative land, ifølge leder Berg Moe. 

Han mener det er viktigere enn noen gang å få satt fokus på en næringspolitikk som gir like gode, eller bedre, konkurransevilkår enn landene Norge konkurrerer med.

– Det er et stort engasjement i gruppen. Allerede denne høsten kan vi få gjennomslag for skatteincentiver for investorer som tar risiko i oppstartsselskaper, en reell opsjonsordning, gründerlån og andre saker som vi har kjempet for lenge, sier Berg Moe.

Han håper samarbeidet med Bedriftsforbundet kan bidra til enda større trykk på gründerpolitikken.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.