Flowmotion har vunnet flere priser på veien. Foto: Kai T. Dragland/NTNU
Actionbildestartup Flowmotion ble årets beste studentinnovatører. Kvelden ga også priser til startups innen fisk og blodsukker
Noen gjør det lettere å filme, andre lettere å se om oppdrettsfisken er mett, og noen lettere å sjekke blodsukkeret. Det betyr priser på Innovator 16.
Innovator 16 ble arrangert på Studentersamfundet i Trondheim torsdag kveld.
Beste studenter
Flowmotion med sin bildestabilisator for actionkamera vant SpareBank 1 Studentinnovasjonspris på en kvart million kroner.
- Vi satser høyt og skal ha 20 stykker på lønningslista til konkurransedyktig lønn om et år, så dette kommer godt med fremover, sier gründer Didrik Dimmen i Flowmotion.
Ved hjelp av sensorer og elektriske motorer holdes kameraet helt i ro, mens brukeren beveger seg i stor hastighet. Produktet lanseres på Kickstarter om snaue fem uker, og teamet har sterk tverrfaglig kompetanse og store ambisjoner om å nå ut i verden.
I går kveld ble det delt ut hele 5 priser til landets fremste unge gründere på arrangementet Innovator i Trondheim, skriver Innovator prisutdeling i en pressemelding.
Årets Take-Off
Årets vinner av Take-off ble Cage Eye.
- Vi har egentlig ikke banket på så mange dører, det har gått rimelig greit, uttalte Bendik Søvegjarto fra Cage Eye.
CageEye er et spesialutviklet system for oppdrettsmerder som bruker ekkolodd til å «se» fisken under vann. Ved hjelp av avansert programvare kan systemet overvåke fiskens adferd, og oppdretteren kan umiddelbart iverksette tiltak som å stoppe fôrtilførsel når fisken er mett.
- Nivået på Take-Off har vært veldig høyt og vinneren av årets pris beskriver et tydelig kundebehov og kan gi hele bransjen et bedre omdømme. De kan allerede vise til betydelig interesse i markedet og stor utviklingskompetanse på en teknologi som har mange anvendelsesprosjekter som kan løse store utfordringer i markedet, sa Håvard Olstad i Investinor om årets vinner.
Blodsukkerpris
Ung innovasjonspris er en pris til kvinnelige forskere og entreprenører som har utmerket seg spesielt innen teknologi og realfag. I år var det Tina Hunt, gründer bak GlucoSet, som stakk av med prisen og 200 000kr. Hun utvikler blodsukkersensorer som skal redde intensivpasienters liv.
- Jeg er veldig klar over at livet, så vel som forskning og utvikling, ikke alltid går rett frem. For 5 år siden døde faren min fordi han fikk problemer med å regulere blodsukkeret, og dette er et globalt problem, uttalte Tine.
Sensorteknologien er allerede patentert og har blitt utviklet med sterk støtte fra Norges Forskningsråd, Innovasjon Norge, NTNU og St. Olavs Hospital. Sensorene produseres foreløpig manuelt under mikroskop på NTNUs nanolab av gründeren.