Britisk-indiske Tej Kohli er, ifølge Forbes Magazine, god for nærmere 47 milliarder kroner. Foto: Kohli Ventures
Britisk-indiske Tej Kohli er, ifølge Forbes Magazine, god for nærmere 47 milliarder kroner. Foto: Kohli Ventures

Britisk mangemilliardær vil satse stort på norske startups

Publisert Sist oppdatert

Uken før påske fløy britisk-indiske Tej Kohli til Stockholm og Oslo for å lete etter investeringsmuligheter, skriver Finansavisen. 

– Vi ønsker å diversifisere oss og investere i andre deler av Europa. Skandinavia er kjent for å være et teknologisk sentrum hvor det hele tiden skjer nye, spennende ting, så det er et område som må vurderes, sier Kohli til Finansavisen.

Den britiske mangemilliardæren er særlig opptatt av teknologiområdene kunstig intelligens og sensorteknologi, og Kohli ønsker å posisjonere seg mot det tekniske miljøet rundt NTNU, skriver avisen.

– Akkurat nå vurderer vi sterkt å etablere et kontor i Trondheim for å hente folk fra byens sterke fagmiljø og sette opp en Silicon Valley-inspirert inkubator.

Overfor Finansavisen bekrefter Kohli at de nå gjør en evaluering av selskapene Tocircle, Anzyz og ParrotPlay.

– Når disse unge menneskene kommer opp med flotte ideer som kan nå massemarkedet, trenger de noen som oss, sier Kohli i et lengre intervju.

Pessimistisk

Forventningene om at verdensøkonomien er i ferd med å endre seg i negativ retning, skal være én av grunnene til at storinvestoren nå ser mot land som Norge og Sverige.

– Summen av Brexit, Trumps aggressive handelspolitikk, den kraftige gjeldsøkningen i verden og de geopolitiske urolighetene gjør oss pessimistiske, sier Kohli til Finansavisen.

Storinvestoren fikk blant annet møte flere norske oppstartsbedrifter hos Beringer Finance i Oslo.

– Flere av de bedriftene jeg møtte har en dybde og fokus på teknologiområder hvor denne regionen og Norge ligger langt fremme.

Powered by Labrador CMS